Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Getty Images’ın Yeni Kardeş Medyası: FOTO

Getty Images’ın Yeni Kardeş Medyası: FOTO

Getty Images, yeni içerik sitesi FOTO ile artık sadece görselleri paylaşmıyor, görsellerin ardındaki hikayeleri ve haberleri de bizlere aktarıyor.

Yaratıcı sektörlerde çalışıyorsanız ya da çalışan bir tanıdığınız varsa stok görsel için Getty Images’dan faydalanıldığını biliyorsunuzdur. Ya da internette sık haber okuyan biriyseniz bazı haberlerin görsellerinde Getty Images filigranı dikkatinizi çekmiş olabilir. Getty Images kısaca özetlememiz gerekirse görsel dünyayla ile dışlı olanların belli bir ücret karşılığında üye olduğu ve havuzundaki stok görselleri kullanabildiği bir stok görsel bankası.

Getty’den İçerik Açılımı

Getty Images 1 Ekim’den beri kiloya dair rötuşları artık kabul etmiyor. 23 yıllık site kendini geliştirmeye ve kendini konumunu kurumlar arasından bireylere indirmeye çalışıyor. Bu yüzden Getty’den yenilik atılımlarının haberleri ara ara ağımıza düşüyor. FOTO da şirketin geliştirdiği yeni bir site.

FOTO’da Getty sahip olduğu fotoğrafları Life’in eski baş editörü Bill Shapiro’nun küratörlüğünde hikaye anlatıcılığını öne çıkaracak şekilde bir araya getiriliyor. Bill Shapiro her gün Getty Images sistemine 18 bin görselin gönderildiğini belirtiyor. Bu kadar görselin olduğu bir yerde de büyük resmi görmeleri gerektiğine ve bazı fotoğrafların hikayelerini de takipçilerle paylaşmak gerektiğini düşünüyor.

Site birçok fotoğraflı haber paylaşan sitenin formatında ilerliyor. Habere tıklıyorsunuz ve içerisinde bir madde bir görsel olacak formatta haberi okuyabiliyorsunuz. Kişilerin ilgisini çekecek konuları Getty’nin hali hazırdaki güzel görsel dünyasıyla buluşturarak tüketiciye sunuyorlar. Arşiv dışında sitenin 4 kategorisi mevcut. Bunlar da haber, spor, ünlü, seyahat, hayvan kategorileri. Bu kategorilerde ilgi çekici başlıklarla okumalık birçok içerik bulabiliyorsunuz.

Görsel: FOTO