Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinliğin Ardından: Yeni Yaratıcılar – Deniz Cem Önduygu

Etkinliğin Ardından: Yeni Yaratıcılar – Deniz Cem Önduygu

Bigumigu ve ATÖLYE iş birliğiyle başlayan Yeni Yaratıcılar'ın üçüncü buluşmasında her bilgiyi görselleştirebilen Deniz Cem Önduygu ile birlikteydik.

Kendi alanında ufuk açıcı çalışmalar yapan, sanatı ve teknolojiyi farklı bir gözle bir araya getiren yaratıcıları keşfetmekten ve bu yetenekleri okurlarımızla tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu heyecanımızı 19 Nisan’da ATÖLYE‘de gerçekleştirdiğimiz Yeni Yaratıcılar’ın üçüncü etkinliğiyle de fiziksel bir alana taşımaya devam ediyoruz. Bigumigu kurucularından Yalçın Pembecioğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğimizin konuğu kendi hayatı, popüler kültür, bilim ve felsefe tarihi gibi pek çok farklı disiplinden bilgiyi görselleştiren Deniz Cem Önduygu idi. Cem ile yaptığı görselleştirmeler üzerinden kendini ve dünyayı nasıl anlamlandırdığı üzerine konuştuk.

Bu Tarz Benim’den şirket vergilerinin görselleşmesine

Deniz Cem Önduygu, uzun yıllardır kurucu ortağı olduğu Fevkalade ile görsel iletişim tasarımı, kurucuları arasında yer aldığı Çilek Ağacı ile veri mühendisliği ve görselleştirme yapıyor. Fakat bunun yanında merak ettiği, ilgi duyduğu her konuyu görselleştiriyor. Grafikler, tablolar, etkileşimli internet siteleri ile anlaşılamaz gelen sektörel terimleri anlaşılır hale getiriyor. Şirket Vergileri çalışmasıyla Türkiye’de şirket sahibi olmanın nereden ne kadar vergi yarattığını gösteriyor. Kendisi için yaptığı bu çalışma çok fazla kişinin de işine yarıyor. Bu Tarz Benim ve Anonim Halk Verisi gibi çalışmaları ise kültüre dair detayları eğlenceli bir şekilde sunuyor. Vital Signs serisi ise daha ciddi sularda yüzüyor ve Cem’in yıllar boyunca her hamlesini veriye dönüştürmesiyle oluşuyor.

Etkinliğe katılanlar Deniz Cem Önduygu’nun düşünce yapısını ve üretim tekniklerini öğrenme ve bilginin görselleştirilmesiyle nelerin mümkün olabileceğini görme fırsatı yakaladı.

Etkinliğin sonunda ise katılımcılar Deniz Cem Önduygu’yla tanışıp soru sorarak fikirlerini paylaştı. Bir sonraki Yeni Yaratıcılar etkinliğinde Emrah Ablak’ı ağırlayacağız. Ücretsiz kayıt ve detaylar için bu yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: Bigumigu