Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deniz Cem Önduygu’dan Tek Kişilik Jam Seansları

Deniz Cem Önduygu’dan Tek Kişilik Jam Seansları

Deniz Cem Önduygu, popüler parçaları tek kişilik bir grup olarak yorumluyor.

Görsel tasarım stüdyosu Fevkalade ile veri mühendisliği ve görselleştirme kolektifi Çilek Ağacı’nın kurucu ortağı, bilgi tasarımcısı ve araştırmacı  Deniz Cem Önduygu yakından takip ettiğimiz isimlerden. Önduygu’nun veri görselleştirme çalışmalarına sık sık yer verdik. Ayrıca kendisini Yeni Yaratıcılar etkinliğimizde de ağırlamıştık. Etkinlik öncesi kendisini tanıttığımız habere buradan, etkinliği kayıt altına aldığımız videolu habere ise şuradan erişebilirsiniz. Deniz Cem Önduygu bu defa Deniz “Jam” Önduygu olarak karşımızda.

Deniz Cem Önduygu, 1 gün önce aktif olmaya başladığı Jam hesabında şimdiye kadar 3 ayrı videolu paylaşımda bulundu. Videolarda kendisini farklı enstrümanlar çalan müzisyenler olarak kurguluyor. Bölünmüş ekranda birbirine eşlik eden Deniz’ler; System of a Down’ın Aerials parçasını, Harry Potter ve BBC Sherlock dizisinin tema müziklerini yorumluyor. Sherlock temasını çalarken bir poşet dolusu nespresso kapsülü kullanarak işin içine ileri dönüşüm ve espri katmayı ihmal etmemiş.

Deniz, biyografi kısmında gerçek müzisyenlerden içtenlikle özür dileyerek bunun bir hobi hesabı olduğunu yazmış. Yine de gitar, çello ve piyano gibi farklı enstrümanlardan kısacık da olsa bu melodileri çıkarması takdir edilesi. Üstelik de emek isteyen bir video kurgu süreci gerçekleştiriyor.

Her hafta bu türden yeni bir video gelebilir umuduyla takipte kalalım.

Görsel: Deniz Cem Önduygu


Bigumigu Yazarı
| GENEL