Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Deniz Cem Önduygu

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Deniz Cem Önduygu

Bigumigu ve ATÖLYE'nin iş birliği ile doğan etkinlik serisinde görsel iletişim tasarımcısı Deniz Cem Önduygu'yu ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. İlk buluşmamızda Fractal İstanbul ile kendinden söz ettiren Tarık Tolunay konuğumuz olmuştu. İkinci buluşmamızda ise yüksek çözünürlüklü video eserleri ve Oddviz kolektifi olarak ürettikleriyle kendinden söz ettiren Erdal İnci‘yi ağırladık. Yeni Yaratıcılar’da bu ay veri görselleştirme ve görsel iletişim tasarımı üzerine yaptığı çalışmalarla özgün bir dil yaratan Deniz Cem Önduygu ile birlikte olacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 3. buluşması 19 Nisan’da!

Deniz Cem Önduygu, hem bağımsız hem de kurucu ortağı olduğu Fevkalade çatısı altında görsel iletişim tasarımı projelerine imza atıyor. Ayrıca ödüllü veri mühendisliği ve görselleştirme kolektifi Çilek Ağacı‘nın da kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Bigumigu olarak 2014’ten beri takip ettiğimiz tasarımcı; kendi hayatı, popüler kültür, bilim ve felsefe tarihi gibi çok çeşitli noktalardan topladığı verileri görselleştiriyor.

Deniz Cem Önduygu, kendine çalışma alanı olarak her konu başlığını seçebiliyor. Ancak özellikle biyoloji, canavarlar, nöropsikoloji, sanat, tipografi gibi alanlara ilgi duyuyor. Dikkat çeken çalışmaları arasında tarih boyunca destekleyici veya karşıt tezler üretmiş felsefecileri görselleştiren The History of Philosophy, atasözlerinin ardındaki veriyi inceleyen Anonim Halk Verisi veya Türkiye’de şirket kurmanın vergi açısından yükümlülüklerini detaylarıyla görselleştirdiği Şirket Vergileri çalışmaları farklı alanlara dokunarak zengin dünya yaratıyor.

19 Nisan Perşembe günü disiplinlerötesi inovasyon platformu ATÖLYE‘de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde Deniz Cem Önduygu ile tüm bu çalışmaları ve düşünce süreci üzerine konuşacağız. Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulabilirsiniz.

Görsel: Deniz Cem Önduygu