Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamcılar Ligi ReLiga Artık Kristal Elma ReLiga

Reklamcılar Ligi ReLiga Artık Kristal Elma ReLiga

Reklam ve yapım şirketlerini bir araya getiren ReLiga'nın kafasına gökten bir elma düşüyor ve artık Kristal Elma ReLiga oluyor.

Halı saha insanları birbirine yakınlaştıran bir alan. Herkesin yolu bir noktada halı sahaya düşüyor. Çocukken sokakta karşımıza çıkan mahalle içi maçlar büyükçe takımlara ayrılarak halı saha kültürüne evriliyor. Mahallelerin takımları oluyor, hatta kadınlar dahi oynayabiliyor bu maçlarda çünkü oradaki amaç kadın erkek genç yaşlı diye bir ayrım yaratmak değil. Futbol seven, stres atmak isteyen insanları bir araya getirmek. Belki futbol sevmeyebilirsiniz ama sevdiklerinizin maçıysa gidip onlar için “vura vura vura” diye slogan atarsınız. ReLiga da yıllardır ülkemizdeki reklamcıların stres attığı bir alandı. Hala da öyle ama artık isim değiştirdi, Kristal Elma ReLiga oldu.

Top Yuvarlak Elma Da, Bu Ligin Adı Artık Kristal Elma ReLiga

Kristal Elma da bu sene 30. yılını kutluyor ve buna özel olarak bu sene etkinlik sadece iki günlük festival olarak planlanmıyor. Bu sene ekibin planları yaratıcıların ve yaratıcılığın olduğu her yerde yer alan etkinlikler bütünü olarak tasarlamak Kristal Elma’yı. ReLiga da sektör çalışanlarının motivasyonunu artıran ve yaratıcılığını besleyen bir etkinlik olarak Kristal Elmanın radarına giriyor tabi. Böylece 30. yıl kutlamaları için planladıkları birçok etkinlikten ilkini Re-Liga ile hayata geçirerek başlatıyorlar.

ReLiga’nın Kristal Elma ReLiga olmasıyla birlikte bazı yenilikler de geliyor tabi. Mesela Jingle House kurucu ortağı, Rebel Moves’tan da anımsayacağınız Ömer Ahunbay’la beraber Kristal Elma Re-Liga için bir jingle hazırlanıyor. Ayrıca kazananlar için özel bir ReLiga kupası da hazırlanıyor. Ve tabi bu birleşmeyle birlikte ReLiga’nın logosu da değişiyor.

ReLiga’ya her sene birçok ajans ve yapım şirketi katılıyor. Çıkan takım sayılarına göre fikstür belirleniyor, gruplar oluşturuluyor ve takımlar eşleştiriliyor. Seyirciler yani maç atanların arkadaşlarıysa takımlarını desteklemek adına çekirdeklerini, içeceklerini alıp halı sahanın yanındaki tribüne kuruluyorlar ve pankartlar ellerinde takımlarını destekliyorlar. Gerçekten de maçlar keyifli geçiyor. Her maçtan sonra maçlar yorumlanıyor, eğer maç inanılmaz heyecanlı geçiyorsa maçın özeti paylaşımları gerçekten sosyal medya akışlarında geziyor.

Şimdiye dek hep futbol özelinde anlattık ama bu ligin bir de turuncu yanı var yani basketbol tarafı. Aynı yenilikler ReLiga Basketbol Ligi için de geçerli. Bakalım bu birleşmeyle birlikte ReLiga’nın heyecanı da biraz daha artacak mı, hepimiz ligi takip edip göreceğiz.

Görsel: ReLiga, Kristal Elma