Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oscar Oiwa’dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir 360 Derecelik Mural

Oscar Oiwa’dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir 360 Derecelik Mural

Oscar Oiwa'nın, "Paradise – Drawing the Ephemeral" adlı yeni mural çalışması São Paulo'da Japan House'da sergileniyor.

Oscar Oiwa’yı 2 yıl önce, eski bir fabrikanın içinde kurulan şişme yapıya çizdiği Oiwa Island 2 adlı duvar resmiyle konuk etmiştik. Sanatçı yine şişme vinil bir balonun içine 360 derece siyah beyaz çizimler yaparak etkileyici bir yerleştirme çalışmasına imza attı. Öyle ki “Paradise – Drawing the Ephemeral” adlı bu duvar resmi için 120 adet çizim kalemi harcamış.

Duvarlar kalemle çizilmeyi bekleyen boş birer sayfa

Paradise – Drawing the Ephemeral, Oscar Oiwa’nın ve 5 asistanının çalışmasıyla 2 haftada tamamlanabilmiş. Ziyaretçileri kapsül gibi içine alan yerleştirme; karanlık orman örtüsüyle, kıvrımlı yollarla ve yüksek kontrastlı girdaplarla bezeli. Görsel olarak kendini ifade etmenin en temel yolu olarak gördüğü çizimden her zaman zevk alan sanatçı, yerleştirme alanını da kalemle çizilmeyi bekleyen boş bir sayfa olarak nitelendiriyor. Dolayısıyla çizim yapacağı yüzeyin boyutları onu ürkütmek yerine heyecanlandırıyor.

Paradise – Drawing the Ephemeral, São Paulo’da geleneksel Japon kültürünü modern bir yorumla ele alan Japan House’da sergileniyor. 3 Haziran 2018’e kadar sergilenecek eserin yapım sürecini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Oscar Oiwa'dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir 360 Derecelik Mural Oscar Oiwa'dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir 360 Derecelik Mural Oscar Oiwa'dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir 360 Derecelik Mural Oscar Oiwa'dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir 360 Derecelik Mural Oscar Oiwa'dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir 360 Derecelik Mural Oscar Oiwa'dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir 360 Derecelik Mural

Görsel: Oscar Oiwa