Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oscar Oiwa’dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir Mural

Oscar Oiwa’dan Şişme Yapı İçine Yeni Bir Mural

Oscar Oiwa, BLACK & LIGHT ile şişme yapılar içine çizdiği 360 derecelik murallarına bir yenisini daha ekledi.

Oscar Oiwa, şişme yapıları tuval gibi kullanan bir mural sanatçısı. Daha önce Japonya’da eski bir fabrikanın içinde sergilediği Oiwa Island 2, ve Brezilya’da Japan House’da sergilediği Paradise – Drawing the Ephemeral adlı mural çalışmalarıyla ses getirmişti. Sanatçı Visionaire için hazırladığı BLACK & LIGHT ile bu siyah beyaz murallarına bir yenisini daha ekledi.

2.700 metrekarelik yüzeyiyle BLACK & LIGHT

Brezilya doğumlu olan Japon asıllı sanatçı, önceki çalışmalarında olduğu gibi BLACK & LIGHT’ta da şişme naylon kubbe içine spiral motiflerle dolu hipnotik bir tablo çizmiş. New York’ta Cadillac House Gallery’de sergilenen çizim, yüzey olarak 2.700 metrekareyi aşkın bir alanı kaplıyor. Tamamlanması ise 100 saatten uzun sürmüş. Oldukça detaylı ve karmaşık görünen çizimde, sanatçının kendi yarattığı “Light Rabbit” ve “Shadow Cat” adlı iki farklı karakteri tasvir ettiği belirtiliyor. İzleyici de tıpkı bulmaca çözer gibi bu figürleri bulmaya davet ediliyor.

Muralın yapım sürecini gösteren aşağıdaki time lapse videoda, sanatçının marker kalemle çalıştığı görülüyor. Oiwa önceki çalışamasını da yaklaşık 120 kalem harcayarak tamamlamıştı.

BLACK & LIGHT, Cadillac House Gallery’de 30 Mart’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Sanatçının çalışmalarını, internet sitesi ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram