Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Candaş Şişman

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Candaş Şişman

Yeni Yaratıcılar'ın 8. buluşmasında çokdisiplinli sanatçı Candaş Şişman'ı ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Tarık Tolunay, Erdal İnci, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Tunç Topçuoğlu, Selime Göç konuğumuz oldu. Ağustos ayında da serigrafi baskı atölyesi Big Baboli Print House’dan Moklich ve Zezeah ile beraberdik. Bu ay ise süreç kavramını eserlerinin temel taşları arasına koyan çokdisiplinli sanatçı Candaş Şişman’ı ağırlayacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 8. buluşması 11 Eylül’de!

İzmir doğumlu Candaş Şişman, çokdisiplinli dünyasıyla etkileşime ve sürece odaklı sanat yerleştirmeleri yaratıyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü olan Candaş Şişman, bu zaman diliminin bir kısmında da Hollanda’da multimedya tasarımı eğitimi aldı. 2011’de de Deniz Kader ile birlikte Nohlab’ı kurdu. Nohlab ile sanat, tasarım ve teknoloji çevresinde örülmüş disiplinler arası deneyimler üretmekte. Ayrıca görsel-işitsel performanslar üreten NOS‘un kurucuları arasında yer alıyor. Ve tüm bunlara ek olarak çeşitli üniversitelerde ses ve görsel ilişkisi üzerine ders veriyor.

Dünyanın dört bir yanında eserlerini sergileyen ve ödüle layık görülen Candaş Şişman, dijital ve mekanik teknolojileri kullanarak zaman, mekan ve hareket kavramlarını büküyor. Eserleri karmaşık bir temel üzerine kurulu olsa da, izleyicinin eserle etkileşime girmesine olanak tanıyan bir sadeliğe sahip. Ve sanatçının eserlerinin harcında süreç kavramına da mutlaka yer veriyor bu göz önünde bulunuyor. Böylelikle de eser, sanatçıdan bağımsız olarak zaman endeksiyle değişen bir hikayeye ve karaktere kavuşuyor.

11 Eylül Salı günü ATÖLYE’de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde Candaş ile kişisel sanat projeleri başta olmak üzere, Nohlab ve NOS ile ürettikleri ve akademik yolculuğu üzerine sohbet edeceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Candaş Şişman