Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Bihter Çelik

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Bihter Çelik

Yeni Yaratıcılar'ın 9. buluşmasında -trak'ın kurucu ortağı, tasarımcı ve mimar Bihter Çelik'i ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Tarık Tolunay, Erdal İnci, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Tunç Topçuoğlu, Selime Göç, Moklich ve Zezeah konuğumuz oldu. Eylül ayında süreç kavramı üzerine odaklanan çok disiplinli sanatçı Candaş Şişman ile birlikteydik. Bu ay ise mekan ile kullanıcı arasındaki etkileşim odaklanan, geçici ve kalıcı tasarımlar yapan -trak’ın kurucu ortağı mimar ve tasarımcı Bihter Çelik’i ağırlayacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 9. buluşması 9 Ekim’de!

Bihter Çelik, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. Lisanstan hemen sonra da tasarımcı arkadaşlarıyla birlikte -trak‘ı kurdu. Sürdürülebilirlikte ve geçicilik-kalıcılık kavramları üzerine kafa yorarak çalışmalarını da bu kavramlar üzerine inşa ediyor. Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nden hareketle her objenin bir ruhu olduğuna inanıyor. Bu düşünce yapısı da günlük hayatındaki çalışma şeklini etkiliyor. Üreten, küçük ölçekli el işçiliği yapan bir isim Bihter Çelik. Aynı zamanda sosyal sorunlara mimarlık alanından çözümler üretmek için Herkes İçin Mimarlık’ın bir parçası. -trak olarak da ATÖLYE komünitesinin üyesi.

2011’de kurulan -trak, mekan ile kullanıcı arasındaki etkileşimi ön plana alarak veriyi değil insan faktörünü gözetiyor. Mekanı iyileştirici geçici ve kalıcı tasarımlar ortaya koyan -trak, Bihter‘in odağındaki geçici-kalıcı ikilemine de paralellik gösteriyor. Geçici durumlara eğilen ve geçicilik hallerinin tasarlanması gerektiği her ortama sızmaya ve varlığını göstermeye çalışan -trak küçük çaplı fakat kolektif yapısıyla genişleyebilen ekibiyle çeşitlilik de sunmakta. Odaklandığı bu geçici durumların içinde açık ve kapalı mekanda gerçekleşen organizasyonlar, geleneksel pazar yerleri ve çok işlevliliğe gereksinim duyan kamusal alanlar yer alıyor.

9 Ekim Salı günü ATÖLYE’de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde Bihter ile tasarımcı ve mimar kimliği, -trak ile imza attıkları projeler ve geçici-kalıcı kavramları üzerine sohbet edeceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Bigumigu, -trak