Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşin İçinden Çıkanlar – Ögeday Uçurum ve Bihter Çelik

İşin İçinden Çıkanlar – Ögeday Uçurum ve Bihter Çelik

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar serisinin yedinci programında Toyi kurucu ortağı Ögeday Uçurum -trak'ın kucularından Bihter Çelik konuğumuz oldu.

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar isimli Instagram Live serimizin her programında iki farklı konuğu ağırlıyoruz. Bir tarafta dijital sanat, tasarım ve yaratıcılık alanında ön planda olan isimler diğer tarafta ise genç startup’lardan ve dinamik sektörden kişiler yer alıyor. Fikirlerini, yaratıcılıklarını ve yetkinliklerini dijital dünyanın unsurlarıyla nasıl birleştiriyorlar, bu yolda neler yaşıyorlar kendilerinden dinliyoruz.

İşin İçinden Çıkanlar serisinin yedinci programı 6 Mayıs’ta gerçekleşti

Kendi alanlarında ufuk açıcı çalışmalar gerçekleştiren konukların yer aldığı canlı yayın Akbank’ın Instagram hesabında gerçekleştiriliyor. Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu moderatörlüğünde ilerleyen sohbette konuklar da kendi hesaplarından yayına katılıyor. 6 Mayıs’ta gerçekleştirilen İşin İçinden Çıkanlar serisinin yedinci programında her objeyi oyuncağa dönüştüren yaratıcı oyun kiti Toyi‘nin kurucu ortağı Ögeday Uçurum ve -trak‘ın kucularından, mimar ve tasarımcı Bihter Çelik konuğumuz oldu.

Konuklarımız iş hayatındaki değişimlerden ve pandemideki kişisel gelişim süreçlerinden bahsediyor

Aynı zamanda bir sosyal girişim olan Toyi, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini desteklemek amacıyla oyun deneyimleri tasarlıyor. Ögeday, sohbetin başında Toyi’nin kuruluş sürecinden ve amacından bahsediyor. Her çocuğa sınırsız bir yaratıcılık alanı sunmak istediklerini vurguluyor.

Üretim ve dağıtım sürecinin pandemi nedeniyle sekteye uğraması Toyi’nin sürecini de etkiliyor. Bununla birlikte dünyanın farklı noktalarında olsanız bile aynı amaçlar uğrunda çalışıyorsanız ortak bir paydada buluşulabileceğini vurguluyor. Ebeveynlerle, çocuklar ve sektördeki insanlarla iletişim kurabilmeye devam etmek için Evde Oyun Rehberi sunan Toyi, “Oyun Savunucuları” kavramıyla da yeni bir model ortaya koyuyor. Tüm bu bilgiler Toyi’nin internet sitesinde yer alıyor.

toyi

Sürdürülebilirlik ve geçicilik-kalıcılık kavramları üzerine kafa yorarak bu kavramlar üzerinden çalışmalar yürüten Bihter Çelik ikinci konuğumuz oluyor. 2011’de kurulan -trak, mekan ve insan arasındaki etkileşimi ön plana alarak tasarımlar ortaya çıkarıyor. Bihter’in odağındaki kavramlara paralellik gösteren işler ortaya koyuyor.

Kentten kırsala göçe odaklanan Bihter buradaki kontrolsüz göç içerisinde ortamın ekolojisini ve sürdürülebilirliğini merkeze alıyor. Hem şehir hem de kırsal hayat için dengenin önemine vurgu yapıyor. En zayıf halkamız kadar güçlü olduğumuzu ve bu nedenle toplumsal olarak bu bilinci sağlamamız gerektiğini söylüyor.

İki konuk ağırladığımız yayınımız yaklaşık 45 dakika sürdü. Akbank Instagram hesabından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilir ve sohbetin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Görsel: Instagram