Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşin İçinden Çıkanlar – Mustafa Namoğlu ve Banu Akgül

İşin İçinden Çıkanlar – Mustafa Namoğlu ve Banu Akgül

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar serisinin dördüncü programında ikas.com kurucu ortağı ve CEO'su Mustafa Namoğlu ve ConectoHub eş kurucusu ve CEO'su Banu Akgül konuğumuz oldu.

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar isimli Instagram Live serimizin her programında iki farklı konuğu ağırlıyoruz. Bir tarafta dijital sanat, tasarım ve yaratıcılık alanında ön planda olan isimler diğer tarafta ise genç startup’lardan ve dinamik sektörden kişiler yer alıyor. Fikirlerini, yaratıcılıklarını ve yetkinliklerini dijital dünyanın unsurlarıyla nasıl birleştiriyorlar, bu yolda neler yaşıyorlar kendilerinden dinliyoruz.

İşin İçinden Çıkanlar serisinin dördüncü programı 25 Mart’ta gerçekleşti

Kendi alanlarında ufuk açıcı çalışmalar gerçekleştiren konukların yer aldığı canlı yayın Akbank’ın Instagram hesabında gerçekleştiriliyor. Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu moderatörlüğünde ilerleyen sohbette konuklar da kendi hesaplarından yayına katılıyor. 25 Mart’ta gerçekleştirilen İşin İçinden Çıkanlar serisinin dördüncü programında hem fiziksel mağazalarınızı, hem pazaryeri satışlarınızı hem de e-ticaret’inizi tek bir programdan yönetmenize imkan tanıyan ikas.com kurucu ortağı ve CEO’su Mustafa Namoğlu ve ekiplerin iş birliği içerisinde, aynı anda birçok işi yürütüp takip etmesine olanak sağlayan ConectoHub eş kurucusu ve CEO’su Banu Akgül konuğumuz oldu.

Konuklarımız pandemi döneminde kişisel hayatlarındaki değişimleri ve iş hayatındaki atılımlarını anlatıyor

İlk konuk ikas.com’un CEO’su Mustafa Namoğlu, hem kendi hayatından hem de şirketindeki gelişmelerden bahsediyor. KOBİ’lerin günlük operasyonlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayan bulut tabanlı mağazacılık çözümü ikas.com, pandemi döneminde oldukça yoğun bir dönem geçiriyor. Mustafa, pandemi dönemi içerisinden müşterilerinin her ay düzenli olarak arttığına vurgu yapıyor. Bu nedenle 12 kişilik ekip 42 kişiye çıkartılıyor.

Yeni bir e-ticaret altyapısı çıkartacaklarını söyleten Mustafa, bu girişim ile beraber hem Türkiye’de hem de küresel ölçekte büyük şirketlerle rekabet edeceklerini söylüyor. Konu pandemi döneminde fark yaratan işlere gelince ise kendine ayırdığı zamanlarda her konuda kişisel gelişime odaklanan videolar izlemenin pandemi döneminde kendisine çok büyük bir katkı sunduğunu söylüyor.

İkinci konuğumuz Banu Akgül ise iş ve performans yönetim platformu ConectoHub’ın kuruluş amacından ve yaptıklarından bahsediyor. ConectoHub tam pandemi döneminin başında kuruluyor. Bu durumun sağladığı avantajların yanı sıra dezavantajları da bulunuyor. Banu, bu durumun daha hızlı gelişmek ve ilerlemek için kendilerine bir yol açtığını söylüyor. Bundan sonraki süreçlerde de hibrit modelde çalışmaya devam edeceklerini bildiriyor.

Ebru, kurumsal olarak nasıl verimliliği artırabiliriz diye yola çıktıklarını söylüyor. Hedeflerle iş yönetmek, önemli olanı yapmek ve bu değerleri mutlaka ölçmek verimli üretimin anahtarı oluyor. Pandemi döneminde kendi kişisel hayatında ise daha sağlıklı bir düzene geçtiğini ve bunun kendisine oldukça katkı sağladığına vurgu yapıyor.

İki konuk ağırladığımız yayınımız yaklaşık 30 dakika sürdü. Akbank Instagram hesabından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilir ve sohbetin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Görsel: Instagram