Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşin İçinden Çıkanlar – Ekin Al ve Seray Öztürk

İşin İçinden Çıkanlar – Ekin Al ve Seray Öztürk

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar serisinin sekizinci programında Akbank Gençlik Akademisi'nde aktif olarak çalışan iki öğrenci, Ekin Al ve Seray Öztürk, konuğumuz oldu.

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar isimli Instagram Live serimizin her programında iki farklı konuğu ağırlıyoruz. Bir tarafta dijital sanat, tasarım ve yaratıcılık alanında ön planda olan isimler diğer tarafta ise genç startup’lardan ve dinamik sektörden kişiler yer alıyor. Fikirlerini, yaratıcılıklarını ve yetkinliklerini dijital dünyanın unsurlarıyla nasıl birleştiriyorlar, bu yolda neler yaşıyorlar kendilerinden dinliyoruz.

İşin İçinden Çıkanlar serisinin sekizinci programı 20 Mayıs’ta gerçekleşti

Kendi alanlarında ufuk açıcı çalışmalar gerçekleştiren konukların yer aldığı canlı yayın Akbank’ın Instagram hesabında gerçekleştiriliyor. Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu moderatörlüğünde ilerleyen sohbette konuklar da kendi hesaplarından yayına katılıyor. 20 Mayıs’ta gerçekleştirilen İşin İçinden Çıkanlar serisinin sekizinci programında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram’ı haftasına kapsamında Akbank Gençlik Akademisi’nde iki genç konuğumuz oldu.

Gençleri geleceğin iş dünyasına hazırlayan ve bu kampsamda programlar sunan Akbank Gençlik Akademisi; deneyimleri, alt yapısı, yenilikçi bakış açısı ve gelecek vizyonu ile geleceğin liderlerine yol gösterirken aynı zamanda onlardan ilham alıyor. Üç ana başlıkta kurgulan eğitimlerde “yetkinliklere giriş – 101 eğitimleri”, “yapılandırılmış yetkinlik eğitimleri” ve “tamamlayıcı programlar” başlıkları yer alıyor. Ekin Al ve Seray Öztürk’ün konuk olduğu İşin İçinden Çıkanlar bölümünde de konuklarımız Akbank Gençlik Akademisi macerasına başlama serüvenini ve burada edindikleri bilgileri paylaşıyor.

Akbank Gençlik Akademisi’ndeki gençler geleceğe yönelik hedeflerini paylaşıyor

Ekin Al, Akbank Gençlik Akademisi’ni yuvarlak masa metaforu üzerinden tanımlıyor. Köşeleri, kutupları ve yöneticisi olmayan, farklı jenerasyonların hiyerarşik bir yapı içerisinde olmadan bir arada olmasına benzetiyor. Benzer bir şekilde Seray da birlikte bir işi yürütmenin ne kadar değerli olduğuna vurgu yapıyor.

Akbank Gençlik Akademisi programların yanı sıra gençlerin geleceğe yönelik hayalleri de konuşulan konular arasındaydı. Seray’ın gelecek hayallerinde arkadaşlarıyla bir arada iç içe çalışmak yatıyor. Bir koltukta oturmak yerine hareket halinde olmayı hedefine koyuyor. İnsanlara herhangi bir şekilde yardım etmek ve onların hayatlarına dokunmak istiyor. Ekin ise daha sürdürülebilir, kapsayıcı ve çok insana dokunan projelerde yer almayı, bulunduğu yere bu misyonları yaşatmayı hedefliyor.

İki konuk ağırladığımız yayınımız yaklaşık 30 dakika sürdü. Akbank Instagram hesabından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilir ve sohbetin detaylarına ulaşabilirsiniz. Ekin’in ve Seray’ın bakış açısından Akbank Gençlik Akademisi’nin ve programların sağladığı faydaların konuşulduğu bu programın yanı sıra Akbank Gençlik Akademisi programının başında bulunan Selda Özçalık’ın konuk olduğu “Bugüne hazır mısın?” podcast serimizin Gençlik ve Yetenek bölümünde de Akbank Gençlik Akademisi’ni hakkındaki detaylı bilgiler bulunuyor. Detayları merak eden takipçiler bu bölümü, Spotify, Google Podcast ve Apple Podcast üzerinden dinleyebilir.

Görsel: Akbank