Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bugüne hazır mısın? #4: Gençlik ve Yetenek

Bugüne hazır mısın? #4: Gençlik ve Yetenek

Akbank'ın "Bugüne hazır mısın?" isimli podcast serisinde iş hayatında sık sık duymaya başladığımız yeni kavramların ve konseptlerin nasıl uygulandığını inceliyor ve konunun detaylarını bir Akbank’lı ile konuşuyoruz.

Akbank’ın Bugüne hazır mısın? isimli podcast serisinde iş hayatına yön veren en taze fikir ve kavramları ele alıyoruz. Yalçın Pembecioğlu bu taze fikir ve kavramları öncesinde açıklıyor ve anlattığı bu fikir ya da kavram, iş hayatında bugün nasıl uygulanıyor öğrenmek için sohbeti bir Akbank’lıyla sürdürüyor. Bu sayede dinleyiciler konunun detaylarını ve iş hayatındaki uygulanma şeklini uzmanından dinleme fırsatı yakalıyor.

Özellikle beyaz yakalı çalışanlar olmak üzere iş dünyasındaki son trendleri öğrenme konusunda hevesli her alandan insanın ilgisini çeken konuların yer aldığı seride, sık sık duymaya başladığımız kavramlar hayattan örneklerle açıklanıyor. “Bugüne hazır mısın?” serisi ile birlikte dinleyicilerin öncelikle bilgi alması ve ardından bu öğrendikleri bilgileri kendi iş yaşamlarında kullanması için ilham verecek fikirler vermesi hedefleniyor.

Selda Özçalık, Akbank Gençlik Akademisi’nin sunduğu faydaları anlatıyor

Serimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasına özel dördüncü programında geleceğin iş dünyasında yer alacak gençler konumuz oldu. Akbank Gençlik Akademisi programının başında bulunan Selda Özçalık’ın konuk olduğu dördüncü programda geleceğin iş dünyasına adım atmaya hazırlanan gençleri nasıl bir çalışma ortamının beklediği, gençleri ayrıştıracak ve öne çıkaracak yetkinlikleri, Akbank Gençlik Akademisi’nin programlarını ve gençlere sağladığı faydaları konuştuk. Akbank Gençlik Akademisi’ne bu podcast bölümümüzün yanı sıra Akbank Gençlik Akademisi’nde aktif olarak çalışan iki öğrenciyi konuk ettiğimiz İşin İçinden Çıkanlar serimizin sekizinci programında da değinmiştik.

selda özçalık

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre ülkemizde 15-24 yaş gurubu arası yaklaşık 13 milyon genç bulunuyor. Türkiye yüzde 15,6’lık genç nüfus oranıyla AB üyesi 20 ülkenin genç nüfusunu geride bırakıyor. Ülkemizdeki genç ve dinamik nüfusun, teknoloji ve bilim ile çeşitlenecek geleceğin iş dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için farklı projeler ve eğitimler alması gerekiyor. Geleceğin liderleri olacak gençlerin gelişim süreçlerine yardımcı olmak isteyen Akbank’ın toplumsal fayda sağlamak amaçlı kurduğu Akbank Gençlik Akademisi de tam olarak bunu gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Selda Özçalık da yayında Akbank Gençlik Akademisi’nin oluşma hikayesine değiniyor. Akademinin gençlere kattığı faydalardan ve avantajlardan bahsediyor. Programları şekillendirme süreçleri ve programların detayları gençlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Programlara başvuru süreci, staj imkanları, Akbank Gençlik Akademisi ile ulaşılması hedeflenen gençlerin sayısı, gerçekleştirilen iş birlikleri değinilen diğer konu başlıkları arasında yerini alıyor.

“Bugüne hazır mısın?” serimizdeki tüm bölümlere SpotifyApple Podcasts ve Google Podcasts üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görsel: Akbank