Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bugüne hazır mısın? #3: Kurum İçi İnovasyon

Bugüne hazır mısın? #3: Kurum İçi İnovasyon

Akbank'ın "Bugüne hazır mısın?" isimli podcast serisinde iş hayatında sık sık duymaya başladığımız yeni kavramların ve konseptlerin nasıl uygulandığını inceliyor ve konunun detaylarını bir Akbank’lı ile konuşuyoruz.

Akbank’ın Bugüne hazır mısın? isimli podcast serisinde iş hayatına yön veren en taze fikir ve kavramları ele alıyoruz. Yalçın Pembecioğlu bu taze fikir ve kavramları öncesinde açıklıyor ve anlattığı bu fikir ya da kavram, iş hayatında bugün nasıl uygulanıyor öğrenmek için sohbeti bir Akbank’lıyla sürdürüyor. Bu sayede dinleyiciler konunun detaylarını ve iş hayatındaki uygulanma şeklini uzmanından dinleme fırsatı yakalıyor.

Özellikle beyaz yakalı çalışanlar olmak üzere iş dünyasındaki son trendleri öğrenme konusunda hevesli her alandan insanın ilgisini çeken konuların yer aldığı seride, sık sık duymaya başladığımız kavramlar hayattan örneklerle açıklanıyor. “Bugüne hazır mısın?” serisi ile birlikte dinleyicilerin öncelikle bilgi alması ve ardından bu öğrendikleri bilgileri kendi iş yaşamlarında kullanması için ilham verecek fikirler vermesi hedefleniyor.

Burcu Küçükünal ile kurum içi inovasyon kültürü hakkında bir sohbet

Bu kapsamda gerçekleştirilen üçüncü yayında kurum içi inovasyon konusu konuşuldu. Bir kurum sabit iş akışlarını mükemmel uygulamasıyla mı daha başarılı olur, yoksa sürekli yenilikleri takip edip iş yapışına entegre etme becerisiyle mi? Kurum içi inovasyon kültürü bir şirket için neden önemli? Değer yaratan çözümler üretmek için hangi adımlar takip edilmeli? Kurum içi inovasyon nerede başlar ve nasıl ilerler? Akbank Strateji ve İnovasyon Bölüm Başkanı Burcu Küçükünal’ın konuk olduğu üçüncü programda bu sorular yanıtlarını buldu.

burcu küçükünal

Kurumların konfor alanları içinde kalması artık hiçbir işletme için sürdürülebilir bir seçenek değil. Şirketlerin inovasyonu teşvik etmesi ve kurum içinde neler yapabileceğini anlamak için hayati bir öneme sahip. Burcu Küçükünal da şirketin işini iyi yapması ve konumun iyi olmasının yanı sıra bu şirketi ileriyi taşıyacak en önemli unsurun kurum içinde değişimi sağlayarak inovasyon kültürünün benimsenmesi olduğunu vurguluyor. İnovasyonun sadece ürünler üzerinde değil, kurum içinde de uygulanmasıyla şirketler için farklı pozisyonlarda daha verimli alanlar yaratılabiliyor.

Tabii ki başarılı bir kurum içi inovasyon sürecinde doğru bir planlama ve ekip içi uyumluluk kritik önem taşıyor. Ekipçe sürdürülebilir bir başarıya ulaşmak için hedefi olan projeler üzerinde çalışmak vurgulanan konu başlıkları arasında yerini alıyor. Bununla birlikte Akbank’ın kurum içi inovasyon konusunda attığı adımlar, Akbank Lab ile birlikte ortaya çıkan yenilikçi fikirlere de değiniliyor.

“Bugüne hazır mısın?” serimizdeki tüm bölümlere SpotifyApple Podcasts ve Google Podcasts üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görsel: Akbank