Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bugüne hazır mısın? #6: Kurumsal Girişimcilik

Bugüne hazır mısın? #6: Kurumsal Girişimcilik

Akbank'ın "Bugüne hazır mısın?" isimli podcast serisinde iş hayatında sık sık duymaya başladığımız yeni kavramların ve konseptlerin nasıl uygulandığını inceliyor ve konunun detaylarını bir Akbank’lı ile konuşuyoruz.

Akbank’ın Bugüne hazır mısın? isimli podcast serisinde iş hayatına yön veren en taze fikir ve kavramları ele alıyoruz. Yalçın Pembecioğlu bu taze fikir ve kavramları öncesinde açıklıyor ve anlattığı bu fikir ya da kavram, iş hayatında bugün nasıl uygulanıyor öğrenmek için sohbeti bir Akbank’lıyla sürdürüyor. Bu sayede dinleyiciler konunun detaylarını ve iş hayatındaki uygulanma şeklini uzmanından dinleme fırsatı yakalıyor.

Özellikle beyaz yakalı çalışanlar olmak üzere iş dünyasındaki son trendleri öğrenme konusunda hevesli her alandan insanın ilgisini çeken konuların yer aldığı seride, sık sık duymaya başladığımız kavramlar hayattan örneklerle açıklanıyor. “Bugüne hazır mısın?” serisi ile birlikte dinleyicilerin öncelikle bilgi alması ve ardından bu öğrendikleri bilgileri kendi iş yaşamlarında kullanması için ilham verecek fikirler vermesi hedefleniyor.

Selim Yüksel kurumsal girişimciliğin dinamiklerine değiniyor

Bu kapsamda gerçekleştirilen altıncı yayında kurumsal girişimcilik konusu konuşuldu. Kurumsal girişimcilik şirketler için neden önemlidir? Şirketleri girişimci kurumlara dönüştürecek adımlar nelerdir? Kurumsal girişimcilik bir şirketin inovasyon sürecine hangi oranda etki eder ve şirketler kurumsal girişimcilik kültürünün yaygınlaşması için nasıl bir yol izlemelidir? Akbank LAB İnovasyon Merkezi Müdürü Selim Yüksel’in konuk olduğu altıncı programda bu sorular yanıtlarını buldu.

İyi bir yönetime, çevik, yenilikçi ve girişimci ruha sahip şirketler hem çalışanlarının hem de kurumlarının performansını artırıyor. Bununla birlikte şirketlerin büyümesini sürdürülebilir kılması, müşterilerinin değişen alışkanlıklarına uyum sağlaması için stratejilerini ve hedeflerini de hızla değişen ve kendini geliştiren bu ekosisteme uygun olacak şekilde belirlemesi gerekiyor.

Bir kurum için girişimlerle çalışabilmeyi öğrenmek girişimlere yatırım yapmaktan daha önemli. Selim Yüksel de girişimler için zamanın ve kaynağın önemine vurgu yaparak kurumsal girişimciliğin inovasyon sürecini doğrudan etkilediğinin altını çiziyor.

Fikrin yanı sıra bu fikrin hayata geçirilme süreci de önemli. Şirketler merkezi bir yapıdan ziyade farklı noktalarda sorumluluk üstelenen temsilciler belirleyerek komünitelerin başarılı bir şekilde inovasyon stratejisine hizmet etmesinin önünü açıyor. Bu sayede sürekli değişen tüketici davranışlarına ayak uydurmak, taleplere hızlı ve anlık olarak cevap vermek daha mümkün oluyor.

Kurumsal girişimcilik, müşterilerin sürekli yenilik beklediği rekabetin üst düzey olduğu alanlarda başta büyük şirketler olmak üzere tüm kuruluşlar için örgütsel ve ekonomik kalkınmada büyük rol oynuyor. Bu kültürün yayınlaşması ise girişimlerin ve hizmetlerin iyileşmesinin önünü açıyor.

“Bugüne hazır mısın?” serimizdeki tüm bölümlere SpotifyApple Podcasts ve Google Podcasts üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görsel: Akbank