Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bugüne hazır mısın? #5: Çevik Yönetim

Bugüne hazır mısın? #5: Çevik Yönetim

Akbank'ın "Bugüne hazır mısın?" isimli podcast serisinde iş hayatında sık sık duymaya başladığımız yeni kavramların ve konseptlerin nasıl uygulandığını inceliyor ve konunun detaylarını bir Akbank’lı ile konuşuyoruz.

Akbank’ın Bugüne hazır mısın? isimli podcast serisinde iş hayatına yön veren en taze fikir ve kavramları ele alıyoruz. Yalçın Pembecioğlu bu taze fikir ve kavramları öncesinde açıklıyor ve anlattığı bu fikir ya da kavram, iş hayatında bugün nasıl uygulanıyor öğrenmek için sohbeti bir Akbank’lıyla sürdürüyor. Bu sayede dinleyiciler konunun detaylarını ve iş hayatındaki uygulanma şeklini uzmanından dinleme fırsatı yakalıyor.

Özellikle beyaz yakalı çalışanlar olmak üzere iş dünyasındaki son trendleri öğrenme konusunda hevesli her alandan insanın ilgisini çeken konuların yer aldığı seride, sık sık duymaya başladığımız kavramlar hayattan örneklerle açıklanıyor. “Bugüne hazır mısın?” serisi ile birlikte dinleyicilerin öncelikle bilgi alması ve ardından bu öğrendikleri bilgileri kendi iş yaşamlarında kullanması için ilham verecek fikirler vermesi hedefleniyor.

Ayşegül Arıcan Şeker çevik yönetimin önemine ve kurumlara sağladığı faydalara değiniyor

Bu kapsamda gerçekleştirilen beşinci yayında çevik (agile) yönetim konusu konuşuldu. Çevik proje yönetiminin faydaları nelerdir? Hangi ihtiyaçtan dolayı ortaya çıkmıştır ve geleneksel yönetim modellerine göre ne gibi avantajlar sunar?  Yeni iş yaşamında çevik yönetim nasıl uygulanabilir ve ne gibi faydalar bu uygulamalar neticesinde elde edilebilir? Akbank Teknoloji Yönetişimi ve Veri Teknolojileri Bölüm Başkanı Ayşegül Arıcan Şeker’in konuk olduğu beşinci programda bu sorular yanıtlarını buldu.

Dijitalleşen pazarlarda diğer şirketlerle rekabet her geçen gün artarken müşterilerden gelen talepleri hızlı ve istenilen bir şekilde çözüme ulaştırmak oldukça önemli. Bunun için de işleri daha küçük parçalara bölmek ve doğru işlere odaklanıp sürekli değer yaratmak gerekiyor.

Ayşegül Arıcan Şeker de çevik yönetimin özüne yani altındaki değerlere vurgu yapıyor. Kurumların esnek ve sürekli değişime uygun olacak yeteneği barındıran yönetim modellerine olan ihtiyacının her geçen gün artacağını da açıklıyor. Çalışanların güçlendirildiği, gelişime açık olduğu, güvenin sağlandığı, hiyerarşik yapı yerine bir ağ şeklinde çalışan sistemin desteklendiği sistemde bu hızlı ve doğru adımları atmak mümkün oluyor. Bireysel sorumluluk yerine takıma sorumluluk vermek hem takım içi birlikteliği güçlendiriyor hem de çalışanların performansını artırıyor.

Çevik yönetim sayesinde geleneksel yöntemlerin zorluklarını ve sınırlandırmalarını ortadan kaldırmak mümkün ancak bu yöntemin dijital dönüşümün yalnızca bir kanadını olduğunu unutmamakta fayda var. Bu dönüşümün ve değimin sürekli olması için sistemin tüm çarklarının uygun bir şekilde eksiksiz olarak işlemesi gerekiyor.

“Bugüne hazır mısın?” serimizdeki tüm bölümlere SpotifyApple Podcasts ve Google Podcasts üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görsel: Akbank