Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Renklerinin Periyodik Tablosu

LEGO Renklerinin Periyodik Tablosu

WLWYB’nin hazırladığı yeni renk tablosu "Periodic Table of LEGO Colors V2.0" LEGO hayranlarının doğru renk tanımlaması yapabilmesi için pratik bir çözüm niteliğinde.

LEGO yakın zamanda, 11.695 parçasıyla şimdiye kadarki en büyük LEGO seti olan LEGO Art World Map‘i duyurarak seyahat tutkunlarını heyecanlandırmıştı. Bugün başlayan Onur Ayı’nı kutladığı gökkuşağı bayrağın renklerinde Everyone is Awesome ile de oldukça ses getirmişti. LEGO hayranlığı bu kadar büyük boyutlarda olunca bir de WLWYB gibi başka platformlar devreye giriyor. WLWYB’nin hazırladığı LEGO Renklerinin Periyodik Tablosu da son zamanların en çok konuşulan ürünlerinden biri.

Tablo, 65 farklı renkte gerçek LEGO parçaları içeriyor

Kendini LEGO’ya adamış canlılar için topluluk oluşturmak üzere tasarlanmış tek duraklı bir oyun alanı olarak tanımlayan WLWYB (We Love What You Build) internet mağazında LEGO tutkunlarına özel ürünler sunuyor. İlk periyodik renk tablosunu birkaç ay önce çıkarmışlar. Bu defa Periodic Table of LEGO Colors V2.0 adlı ikinci bir tablo daha çıkarak daha da çok ses getirdiler.

LEGO renklerini doğru tanımlamak LEGO tutkunları için oldukça önemli. Özellikle nadir ve sıra dışı renklerin peşinde olanlar ve çevrim içi LEGO satışı ya da alışverişi yapanlar için de renk tanımlarında isabetli olmak önem taşıyor. LEGO renklerinin ilk periyodik tablosu, doğru bir renk referansı arayan LEGO hayranları tarafından oldukça başarılı bulunmuş. Aynı zamanda dekoratif amaçlarla satın alanlardan da talep görmüş. Bu nedenle WLWYB bu tabloyu güncelleyip Periodic Table of LEGO Colors V2.0 adlı ikinci ürünü çıkarmış. Ayrıca asmaya üşenenler için bir de ayak tasarlamışlar.

Periyodik tablonun ikinci versiyonunda renkler ilk versiyona göre biraz daha kullanışlı bir şekilde düzenlenmiş. Tabloyu tam ortadan bölen noktalı bir çizgi, ana bölümü sıcak ve soğuk tonlara bölerek aradığınız rengi hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı oluyor. Ek olarak, renkli parçaları daha iyi vurgulamak için mavi-sarı arka plan siyah-sarı olarak değiştirilmiş. İkinci tabloya eklenen bir başka yeni özellik ise bir rengin kaç sette göründüğünün belirtilmiş olması.

Periodic Table of LEGO Colors V2.0

Periodic Table of LEGO Colors V2.0, 65 farklı renkte ve 12 farklı şekilde gerçek LEGO parçaları içeriyor. Her kutucuk kullanıcıya renklerin resmi LEGO adlarını ve BrickLink ID’lerini ve üretim yılını söylüyor. Periyodik tablonun genel boyutu ilk versiyonunkiyle aynı (40 x 30 x 1,5 cm). Tablo yüksek kaliteli köpük plakaya canlı renklerle basılmış.

Meraklısı için belirtelim, tablonun fiyatı 39,95 dolar. Dünya genelinde ücretsiz kargoyla gönderim yapıyorlar. LEGO renk paletine yeni renkler eklediğinde ya da renk çıkardığında periyodik tablonun da güncellenmesi gerekecek gibi görünüyor. Öte yandan sıkı LEGO hayranları da gerçekten böyle bir kılavuza ihtiyaç olduğunu ve işlerinin kolaylaştığını vurgulayan olumlu yorumlar yapmış. Siz ne dersiniz?

Periodic Table of LEGO Colors V2.0

Periodic Table of LEGO Colors V2.0 Periodic Table of LEGO Colors V2.0

Görsel: WLWYB