Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’dan Gökkuşağı Renklerinde Yeni Set: Everyone is Awesome

LEGO’dan Gökkuşağı Renklerinde Yeni Set: Everyone is Awesome

LEGO, yaklaşan Onur Ayı'nı gökkuşağı bayrağın renklerinde "Everyone is Awesome" isimli özel bir setle kutluyor.

LEGO Looney Tunes figürleri, Winnie the Pooh seti, Nintendo NES kiti, Seinfeld 30. yıl seti ve Van Gogh seti gibi ürünleriyle hayatımıza bolca neşe katıyor. Öte yandan sosyal konulara da oldukça duyarlı bir marka. Geçmişte nefret söylemine karşı duruşuyla ve görme engelli çocuklara özel bloklarıyla bunun örneklerini görmüştük. Bu defa da Everyone is Awesome isimli LEGO kitiyle Onur Ayı olan Haziran’a rengarenk bir şekilde giriyoruz. LEGO dünyasında her şey harikaydı, şimdi herkes de harika!

Everyone is Awesome, LEGO’nun ilk LGBTQIA + seti

LEGO tutkunlarının çeşitliliğini kutlamak için tasarlanan Everyone is Awesome, ilk LEGO LGBTQIA + seti. Gökkuşağı renklerinde bir platformun üstünde duran 11 farklı renkte mini figürden oluşuyor. Mini figürlerin diğer bir dikkat çekici yanı da her birinin ayrı saç modelinin olması. Setin ortaya çıkış hikayesi de oldukça hoş. Lego Tasarım Başkan Yardımcısı Matthew Ashton bu seti, başlangıçta kendi ofisinin masasını süslemek için kişisel bir proje olarak yaratmış. Daha sonra Onur Ayı şerefine bunu bir ürüne dönüştürmeye karar vermişler.

Matthew Ashton videoda, LGBTQIA + olarak büyümenin zorluklarını ve başkalarının ona davranışlarının özgüvenini nasıl etkilediğini anlatıyor. “Oldukça efemine bir çocuk olduğumdan, çevremdeki farklı yetişkinler bana sürekli olarak neyle oynamam ve neyle oynamamam gerektiğini, ‘gerçek bir çocuk’ gibi davranmam ve sert olmam gerektiğini anlatıp durdular” diyor. “Bana en doğal gelen şeyleri yapmaktan vazgeçmiştim. Sanırım etrafımdaki birçok yetişkin tüm bunları beni zorbalığa maruz kalmaktan korumak için yaptığı. Ama aslında okuldaki çocuklarla problem yaşamıyordum. Bunların hepsi beni birçok yönden etkiledi; gerçekten çok yorucuydu.”

Everyone is Awesome

Matthew Ashton’a göre bu yeni set, benzer zorluklar yaşayan herkese bir destek mesajı niteliğinde. “Bu seti biri bana vermiş olsaydı, birisinin arkamı kolladığını bilmek çok rahatlatıcı olurdu” diyor. Ashton, setin kapsayıcılığı simgelediğini ve markanın yetişkin hayranları arasındaki LGBTQIA + topluluğu için bir kutlama niteliğinde olduğunu da sözlerine ekliyor.

Everyone is Awesome, Onur Ayı’nın başlangıcı olan 1 Haziran’da piyasaya sürülecek. 34,99 dolar fiyatla fiziksel ve çevrimiçi LEGO mağazalarında satışa sunulacak.

Görsel: LEGO