Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Daktilo

LEGO Daktilo

Wes Talbott ve James May tarafından tasarlanarak Ideas'ta destek toplayan "LEGO Typewriter", bir LEGO ürünü olarak piyasaya sürülüyor.

LEGO tutkusunun ucu bucağı yok! Şirket, içinde bulunduğumuz Onur Ayı’nı kutladığı gökkuşağı bayrağın renklerinde Everyone is Awesome ile yine kalpleri çaldı. 11.695 parçasıyla şimdiye kadarki en büyük LEGO seti olan LEGO Art World Map’le ise eve tıkılan yaratıcı bünyelere tekrar seyahat hayalleri kurdurdu. Şu sıralar ise sabırsızlıkla beklenen bir başka set de LEGO Typewriter.

LEGO Typewriter tasarımının esin kaynağı, LEGO Group’un kurucusu Ole Kirk Kristiansen tarafından kullanılan klasik bir daktilo

2.079 parçadan oluşan bu daktilo seti, bilgisayarlar hayatımıza girmeden önceki zamanların anılarını canlandırıyor. Tasarım 11 cm yüksekliğe, 27 cm genişliğe 26 cm derinliğe sahip. Nostaljik ürünlere meraklı olan yetişkinler için iyi bir hediyelik eşya olacağı vurgulanmış.

Tasarımda, LEGO Group’un kurucusu Ole Kirk Kristiansen tarafından da kullanılan klasik bir daktilodan esinlenilmiş. Mekanik olarak gerçek bir daktilo gibi hareket ettirilebiliyor ve tıpkı gerçek bir daktilo gibi ses çıkarıyor. Grafik tasarımcı eliyle özel olarak hazırlanan logosuyla ve tuş fontlarıyla tamamen vintage estetiğine bağlı kalınmış. Daktiloya gerçekten kağıt takılabiliyor. Tuşlara bastığınızda harf çubukları gerçek daktiloda olduğu gibi yükseliyor. Kullanıcı tuşlara bastıkça merdane sola doğru kayıyor. Mürekkep şeritleri bile unutulmamış. Öte yandan gerçek bir mürekkep şeridi olmadığından daktiloyla bir şey yazmak mümkün değil. Ancak bir şey yazıyormuş gibi yapabilirsiniz. Görsellerde, bu daktiloya takılı duran kağıt LEGO Group’un dördüncü neslinin üyesi olan Thomas Kirk Kristiansen tarafından yazılmış ve imzalanmış temsili bir mektup. Ürün, satın alan kişiye bu 43 farklı dile çevrilmiş mektupla birlikte birlikte teslim edilecek.

LEGO Typewriter, LEGO Ideas çıkışlı bir ürün. LEGO tutkunu Wes Talbott ve James May tarafından yaratılmış. 2018 yılında Ideas’a yüklenmiş ve oylama sürecini başarıyla geçerek LEGO tarafından onaylanmış. Şimdi 1 Temmuz’da 119,99 dolar fiyatla satışa çıkmak üzere internet mağazasındaki yerini almış durumda. VIP ön siparişlerin teslimatı 16 Haziran 2021’de başlayacak.

LEGO Typewriter LEGO Typewriter LEGO Typewriter

Görsel: LEGO