Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adımlar Tohuma Dönüşüyor

Adımlar Tohuma Dönüşüyor

Sürdürülebilir amaçla başlayan Jotun YeşilAdımlar projesinin beşinci yılında ecording iş birliğinde ecoDrone ile Türkiye’nin belirli bölgelerine tohum topu atışı yapılıyor.

Sürdürülebilirlik ve çevreyi korumak amacıyla başlatılan Jotun YeşilAdımlar projesi beşinci yılının içerisinde. Şirketin çevre vizyonu kapsamında 2017 yılında hayata geçirilen Jotun YeşilAdımlar adlı uygulama sayesinde “Hem kendine, hem dünyaya bir iyilik yap” mesajını veren Jotun; karbondioksit emisyonlarını azaltmayı, daha çok yürümeyi ve çevreyi ağaçlandırmayı teşvik ediyordu. Küresel iklim krizi ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen projenin beşinci yılında ecording ile iş birliği yapan Jotun, ecoDrone ile tohum topu atışları gerçekleştiriyor.

ecording

Jotun YeşilAdımlar projesinde ecoDrone’la tohum atışı zamanı

Sürdürülebilirliği uzun vadeli bir rekabet avantajı olarak kabul eden Jotun’un sosyal sorumluluk kampanyası olarak hayata geçen projede, Jotun YeşilAdımlar uygulamasını kullanıp yürümeye başlaya kullanıcılar Türkiye’nin belirli bölgelerini yeşillendirmeye katkıda bulunuyor. 10 dakikada 2,500 adet tohum topu atışı gerçekleşen projede Jotun YeşilAdımlar uygulaması üzerinden her 1000 adım için ya da günün sorusunu bilenler adına ecoDrone’lar ile 1 adet tohum atışı yapılıyor.

Ulaşılması zor alanlara havadan tohum atışları gerçekleştiren insansız hava aracı ecoDrone, iklim krizine karşı geleneksel yöntemlere kıyasla yüzde 330 daha az maliyetli bir şekilde mücadele etmeye imkan tanıyor. Bunu yaparken tıpkı rüzgarın ve kuşların ağaçlardan topladıkları tohumları toprağa karıştırması gibi doğayı taklit ediyor.

Her adımda hem doğaya hem kadın istihdamına katkı

Jotun YeşilAdımlar projesi ecording ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde doğaya sunduğu desteğin yanı sıra kadın istihdamına da katkıda bulunuyor. Sürdürülebilir ve yenilikçi çevre teknolojileri geliştiren sosyal girişim ecording tarafından belirlenen kadınlar ile tohum topları üreterek iklim krizi kaynaklı ekonomik dezavantaja uğrayan kadınlara destek oluyor.

Proje kapsamında 250 bin Toros Sediri ve Kızılçam türlerinin kullanıldığı tohum topları ilk etapta Mersin’in Silifke ilçesinde toprakla buluşacak. Aralık ayındaki ikinci etapta ise Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ulaşılması zor alanlar üzerine tohum atışları gerçekleştirilecek.

2017 yılında başlatılan sosyal sorumluluk kampanyası sayesinde bugüne kadar on binlerce ağaç hayat buldu. 2017 ve 2018 yıllarının sonunda Jotun YeşilAdımlar kampanyası sayesinde TEMA Vakfı iş birliği ile toplamda 20.000 ağaç dikimi gerçekleşti. 2019 yılında deniz dibi temizliği yapıldı. Sualtı Temizlik Bilinçlendirme ve Hareketi Derneği’nin iş birliğiyle İstanbul kıyı şeridinde toplamda 100.000 metrekarelik bir alan deniz dibi atıklarından arındırıldı. 2020 yılında ise Buğday Derneği iş birliği ile 15.000 fide ve fidandan oluşan Ekolojik Şifa Ormanı’nı oluşturuldu. Jotun YeşilAdımlar uygulamasını Google Play ve App Store üzerinden indirebilirsiniz.

Görsel: Jotun