Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eskiz Defterinden Bir Sayfa Gibi Duran Kafe

Eskiz Defterinden Bir Sayfa Gibi Duran Kafe

Rusya'da hizmet veren Café Bw, 2 boyutluluk yanılsaması yaratan siyah beyaz görünümüyle büyük ilgi görüyor.

İki boyutlu evreni, üç boyutluya taşıma çabaları nadiren başırılı oluyor. Taku Inoue’nin, Tom’un Jerry’yi kovalarken başına gelen komik kazaları heykele dönüştürdüğü çalışmaları başarılı örnekler arasındaydı. Henk Verhoeff’in çizgi filmlerin dünyasından gerçek dünyaya düşmüş gibi duran mobilyaları ve Richard Woods’un illüstrasyon estetiği taşıyan tasarımları da bu iyi örnekler arasında sayabileceklerimizden. Rusya’daki Café Bw ise adeta bir çizerin defterinden çıkmış gibi duran iç mekan tasarımıyla tüm dünyanın dikkatini çekiyor.

2 boyutlu evrende kahvenizi yudumlayın

Moskova ve Saint Petersburg’da şubesi bulunan Café Bw, 2 boyutluluk temasının yanı sıra adından da anlayacağınız üzere siyah beyaz oluşuyla da müşteriler için farklı bir atmosfer sunuyor. Dolayısıyla bol bol Instagram paylaşımına konu olarak organik bir şekilde sosyal medyada konuşulmaya başlamış. Kasım 2019’da kapılarını açan bu eşsiz mekan, bu sayede şehirdeki en popüler yerlerden biri haline gelmiş. Sadece müşterilerden değil, burada çalışmak isteyen insanlar tarafından da oldukça ilgi görüyor. Şu anki çalışanların bazıları aylarca açık pozisyonların açılmasını beklemiş.

Renksiz olmasının yanı sıra duvarların, zeminlerin ve mobilyaların tamamen derinlik duygusundan yoksun bir görünüme sahip olması 2 boyutluluk hissini güçlendiriyor. Yiyecek-içeceklerin sunumu dahi 2B deneyimine uygun şekilde kurgulanmış. Kupalardaki ve tabaklardaki detaylardan tutun da sahneye ve enstrümanlara kadar tamamen 2B görünüm hakim. Objelerin kenarlarında bulunan kalın siyah konturler ve geri kalanı kaplayan beyaz renk bu optik yanılsamayı yaratmada kullandıkları önemli bir unsur. Café Bw’nin sahibi Solbon, iç mekanı bu hale getirebilmek için yaklaşık 100 kilogram boya kullandıklarını belirtmiş.

Café Bw

Café Bw Café Bw

Görsel: Instagram