Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çizgi Filmlerden Çıkmış Gibi Duran Dolaplar

Çizgi Filmlerden Çıkmış Gibi Duran Dolaplar

Yeni Zelandalı mobilya ustası Henk Verhoeff, çizgi filmlerin dünyasından gerçek dünyaya düşmüş gibi duran mobilyalar yapıyor.

Çizgi filmler hem çocukların hem de çocuk kalanların bu dünyanın gerçekliğinden kaçıp huzur bulduğu bir evrende yaşıyor. Ayrıca yaratıcı bünyelerin de sıkça ilham aldığı bir kaynak. En son Taku Inoue Tom’un Jerry’yi kovalarken yaşadığı talihsiz anları heykele dönüştürerek kalplerimizi çalmıştı. Y. Nakajima’nın kıyamet sonrası oyuncaklarında ve Jynwaye’nın ayakkabılar üzerine çizdiği illüstrasyonlarda da çizgi filmin yaratıcı dünyaya etkilerini görmüştük. Henk Verhoeff ise tasarladığı ve hayata geçirdiği mobilyalarla çizgi film evrenini gerçek dünyaya taşıyor.

Espri ve işlevsellik bir arada

Mobilyalar, ortalarından bir Disney veya Looney Tunes kahramanı geçmiş gibi dev çatlaklara ve eğri kenarlara sahip. Üstelik bu hallerine rağmen işlevlerini yerine getirebiliyorlar. Bu da gösteriyor ki usta eller, eğlence ve işlevselliği aynı tasarımda buluşturabiliyor.

Verhoeff tam 53 yıldır mobilya yapıyor. Kendisi bir profesyonel ve emekli olduktan sonra da mobilya yapmaya devam etmiş. Hatta emekli olduktan sonra mobilya tutkusuna hayal gücünü ve espri anlayışını katabilmek için daha fazla zaman ayırabilir olmuş. Zamanla mobilyalardaki çatlaklara ışık eklemek gibi ek yöntemler de geliştirmiş.

Yeni Zelandalı ahşap ustası, yılların deneyimi sayesinde mobilyalara detaylı bir ön çalışma ya da planlama yapmaksızın başlıyor.  Sadece küçük eskizler yapıyor. Ancak yapım sürecinde oldukça titiz hareket ediyor. Yine de ayrıntılarla veya açılarla ilgili yanlış giden bir şeyler varsa baştan başlamaktan hiç çekinmiyor. Her bir parçayı yaklaşık 80-100 saatte tamamlıyor.

Mobilyalarını satmak için değil sadece yapmayı sevdiği için yaptığını belirten Henk Verhoeff, atölyesinde yer kalmadığı zaman eBay üzerinden satışa çıkarıyor.

Henk Verhoeff’in yeni çalışmalarını Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Henk Verhoeff Henk Verhoeff Henk Verhoeff Henk Verhoeff Henk Verhoeff

Görsel: Facebook