Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tom’un Jerry’yi Kovalarken Yaşadığı Talihsiz Anlar Heykele Dönüşürse

Tom’un Jerry’yi Kovalarken Yaşadığı Talihsiz Anlar Heykele Dönüşürse

Taku Inoue, kedi Tom'un fare Jerry’yi kovalarken başına gelen komik kazaları heykele dönüştürerek çizgi-filmin en yaratıcı anlarına dikkatle bakmamızı sağlıyor.

Çocukluğumuzun ayrılmaz parçası hatta şimdi bile izlemeye doyamadığımız çizgi filmler, yaratıcı bünyeler üzerinde de etkilerini hâlâ sürdürmekte. Öte yandan yakın geçmişin ve bugünün çizgi kahramanları da yaşamlarımızda önemli izler bırakmaya devam ediyor. Y. Nakajima’nın kıyamet sonrası oyuncaklarında, Jynwaye’nın ayakkabılar üzerine çizdiği illüstrasyonlarda, Rick & Morty temalı Instagram oyununda, Dr. Martens’in Ninja Kaplumbağa karakterlerinden oluşan özel bot serisinde bu izleri yakalamak mümkün. Taku Inoue ise Tom ve Jerry’deki komik kazaları heykele dönüştürüyor.

Taku Inoue, izleyicinin Tom ve Jerry’ye başka bir gözle bakmasını sağlıyor

William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratılan Tom ve Jerry, temelde bir kaçma-kovalama hikayesi. Kedi Tom’un, fare Jerry’yi yakalamaya çalışırken sık sık başına gelen talihsiz kazalar belki de çocukluğumuzda bizi en çok güldüren sahnelerdi. Zavallı Tom’un başına herhangi bir kaza geldiğinde vücudu olmadık şekillere girer, ardından hiçbir şey olmamış gibi kaçma kovalama yeniden başlardı. Aslında bu kazalar, animatörlerin yaratıcılıklarını en çok konuşturdukları anlar arasında. Taku Inoue de bu kaza anlarındaki yaratıcılığı görmüş ve sahneler kendisi için ilham kaynağı olmuş. Japon sanatçı, heykelleri sayesinde izleyicinin de çizgi filme başka bir gözle bakmasını sağlamış.

Taku Inoue

Taku Inoue, heykelleriyle sosyal medyada geniş bir kitleye ulaşmayı başarmış. Heykellerin yapım sürecine dair fotoğraflar da paylaşıyor. Twitter’ında 69 bin, Instagram’ında ise 18 bini aşkın takipçiye sesleniyor şu sıralar.

 

 


Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.