Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnternet Mizahı Minyatür Heykellere Dönüşüyor

İnternet Mizahı Minyatür Heykellere Dönüşüyor

meetissai, dijital dünyadaki akıllarımıza kazınmış tuhaf fotoğraflardan ve çizimlerden ilham alarak minyatür hayvan heykelleri yapıyor.

Son yıllarda sosyal medyada sıkça örneklerine rastladığımız bir “kötü çizim” akımı var. Bu yaklaşım bazen kötü çizilmiş dövmeler, bazen çocukların elinden çıkmış resimler, bazen de beceriksizce resimlenmiş hayvan portreleri olarak vücut buluyor. Aslında bunların kime ve neye göre kötü ya da beceriksiz olduğu da oldukça tartışmalı. Sonuçta pek çoğu, sanat piyasasınca sanat eseri sıfatı verilmiş işlerden çok daha samimi ve neşeli. Sanat eğitiminin zihinlere zorla yerleştirdiği kodlamalarla kirlenmemiş işler bunlar. Sanat ve tasarım dünyasında çocukların yaratılarından ilham alan onlarca proje ortaya çıkması da bu samimiyete ne kadar ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Hem bu işlerin cazibesinden ve internet mimlerinden etkilenen meetissai de kendine özgü bir stil geliştirmiş.

Kötü çizimler ve internet mimlerine konu olan tuhaf fotoğraflar heykele dönüşüyor

meetissai’nin minyatür heykellerinin konusu hayvan porteleri. Kötü çizimlerin yanı sıra perspektif ya da zamanlama nedeniyle tuhaf görüntülerin ortaya çıkmasına neden olan fotoğraflar ilham aldığı kaynaklar arasında. Gözlerinizin, bu ilham kaynaklarının çoğuna internet mimlerinden ve diğer virallerden aşina olduğunu hissedebilirsiniz.

meetissai’nin yaklaşımı bana bir parça Taku Inoue’un çalışmalarını anımsattı. Tom’un fare Jerry’yi kovalarken başına gelen komik kazaları heykele dönüştüren sanatçı, bir bakıma çizgi-filmin en tuhaf karelerini seçiyor.

Sanatçı; polimer kil, tel, sprey boya ve akrilik kullanarak yaptığı heykellerin, yapım sürecini de eğlenceli videolar çekerek paylaşıyor. YouTube kanalı, Instagram’ı ve Twitter’ı üzerinden kendisini takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram