Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katy Stubbs Çağdaş Hikayeleri Geleneksel Seramikle Birleştiriyor

Katy Stubbs Çağdaş Hikayeleri Geleneksel Seramikle Birleştiriyor

İllüstratör Katy Stubbs, güncel olaylardan ve sanat tarihinden ilham alarak özgün çizgilerini seramik sanatına taşıyor.

Pek çok çağdaş sanatçı, seramikle sıra dışı biçimler yaratmanın ve hikaye anlatmanın bize mümkün olduğunu gösterdi. Luciano Polverigiani’nin 3 boyutlu illüstratif karakterleri, Aylin Bilgiç’in yaz kadınlarından oluşan Summer Girls / Ceramic Sculptures serisi ve Lena Guberman’in insana huzur veren heykellerle dolu Wrapped serisi bunun en güzel örnekleriydi. Güney Afrika doğumlu olan ve Londra’da yaşamını sürdüren Katy Stubbs da hikayelerini seramikle anlatan illüstratörlerden.

İllüstrasyondan seramiğe

Katy Stubbs, Leeds’teki hazırlık kursunu tamamlayıp ardından New York’ta School of Visual Arts’ta illüstrasyon alanında lisans eğitimi almış. O dönemde illüstasyonlarını sürekli 3. boyuta taşımaya çalıştığını fark etmiş. Kağıt kesme sanatı ve tekstil sanatı gibi farklı alanlarda 3. boyutu deneyimlemiş ancak tüm bu malzemelerin kendine göre olmadığı sonucuna varmış. Okuldan mezun olacağı dönemde ise seramiği keşfetmiş. Böylece kendi illüstratif tarzını, geleneksel seramik unsurlarıyla birleştirerek özgün bir biçim yakalamış.

Sanatçı ilham kaynaklarını şöyle açıklıyor: “ Sürekli çalıyorum! Sık sık Rönesans tablolarındaki figürleri ve pozları referans alıyorum. Bu bazen bir kafanın eğikliği, devrik gözler veya bir şeye dokunan parmaklar gibi detaylar olabiliyor.”

Stubbs her zaman eskiz defterine çizim yaparak başlıyor çalışmalarına. Hafızası kötü olduğundan bir fikir aklına geldiğinde hemen defterine çizim yapıyor. Geleneksel ve çağdaş masalları birleştiren Katy, güncel haberlerden ve popüler kültürden de alıntılar yapıyor. Ayrıca Yunan Mitolojisi ve İncil’den hikayeler de onun ilham kaynağı olabiliyor. Çok fazla televizyon izliyor ve hatta reklamları bile ilgiyle takip ediyor. Tüm bunları da eserlerine yansıtıyor. Çizgi hikayeleri bile kare kare seramiklerinin üzerine taşıyor.

Katy Stubbs şu anda Alma Zevi sanat galerisinde 14 Mart’ta başlayacak ilk kişisel sergisine hazırlanıyor. Sanatçıyı internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Long Time Lovers

A post shared by Katy Stubbs (@katy.stubbs) on

Katy Stubbs Katy Stubbs Katy Stubbs

Katy Stubbs

Katy Stubbs

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.