Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yıl Boyunca Whopper’ların Sakladığı Sır Neydi?

Yıl Boyunca Whopper’ların Sakladığı Sır Neydi?

Burger King, 2019 yılında Birleşik Krallık'ta gerçekleştirilen kampanyalarında Whopper'ların arkasına Big Mac gizlediğini açıkladı.

Her yıl olduğu gibi 2019 yılında da Burger King ve McDonald’s arasındaki rekabet kampanyalar üzerinden tüm hızıyla sürdü. Burger King doğum günleri palyaçosuz daha güzel diyerek McDonald’s’ın maskotu Ronald McDonald’ı hedef aldı. It: Chapter Two kampanyası ile 1 cent’e Whopper yeme fırsatını sundu ve McDonald’s müşterilerini koşturarak şubelerden çıkarttı.

Yıl boyunca gerçekleştirilen kampanyalarda Whopper’ların arkasında Big Mac saklanıyormuş

2019’un son günlerine yaklaştığımız şu günlerde ise Burger King rakibi McDonald’s’ı hedef aldığı son bir kampanyaya daha imza attı ve yıl boyunca gizlemiş olduğu bir sırrı paylaştı. Birleşik Krallık’ta bu sene gerçekleştirilen kampanyalarda yer alan tüm Whopper’ların arkasında Big Mac gizleyerek hamburgerlerin boyutlarına gönderme yaptı.

BBH London tarafından gerçekleştirilen “A Whopper of a Secret” isimli kampanyada Birleşik Krallık’ta yıl boyunca farklı mecralarda gerçekleştirilen Whopper’lı kampanyaların hepsinin arkasında aslında bir Big Mac olduğu ortaya çıktı. Televizyonlarda, açık hava ve mağaza içi reklamlarında yer alan Big Mac’lerin görünmemiş olmasının büyük utanç olduğunu söyleyen Burger King böylelikle itirafını gerçekleştrimiş oldu.

Burger King, McDonald’s’a arkasında durduğu için teşekkür ediyor

Marka reklam filminin sonunda yıl boyunca “arkasında duran” rakibi McDonald’s’a da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Burger King kampanya ile Whopper’larının büyüklüğünü defalarca göstermiş olurken rakibini tiye almış oldu.

BBH London CCO’su Ian Heartfield hiç kimsenin haberi olmadan her Whopper’ın arkasında Big Mac gizlemenin oldukça eğlenceli fikirlerden biri olduğunu ifade etti. Her ne kadar eski moda ürün karşılaştırma kampanyaları gibi olsa da işe yarayan ve yaratıcı bir iş olduğunu da vurguladı.

Fast food markası Whopper’larının büyüklüğünü geçtiğimiz mayıs ayında David São Paulo tarafından gerçekleştirilen kampanya ile de vurgulamıştı. “Sizi büyük olduğu konusunda uyarmıştık” sloganı ile gerçekleşen kampanyada hamburgerlerin büyüklüğü yüzünden çenesini inciden müşterilerin Twitter yorumları ve x-ray görüntüleri yer alıyordu.

Künye

Müşteri: Burger King Birleşik Krallık
Ajans: BBH UK
CCO: Ian Heartfield
Yaratıcılar: Thomas Devenport, Aubrey O’Connell
Yaratıcı Yönetmen: Fred Rodwell
Strateji DirektörüSaskia Jones
Müşteri Yöneticisi: Laura Huber
Prodüksiyon Şirketi: Black Sheep Studios
Tasarım: Christian Tunstall
Editör: Gus Melton
Yönetmen: Korrie Powell
İdari Yapımcı: Sophie Dewey
Post Prodüksiyon: The Mill
Düzenleme: Black Sheep Studios
Ses: String and Tins
Dijital Prodüksiyon Başkanı: Richard Atkins
Medya Ajansı: Vizeum
PR Ajansı: Frank
Sosyal Medya Ajansı: Coolr

Görsel: YouTube