Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’tan Koşarak Çıkan İnsanlar Nereye Gidiyor?

McDonald’s’tan Koşarak Çıkan İnsanlar Nereye Gidiyor?

Burger King, McDonald's'ın şubelerinde bulunan dergilere verdiği gizli reklamla müşterilere 1 cent'e Whopper yeme fırsatı sunuyor.

Burger King rakibi McDonald’s ile uğraşmayı seviyor. Şirket, 2017 yılında gerçekleştirdiği kampanyasında Stephen King’in “IT” filminde yer alan korkunç palyaço Pennywise üzerinden McDonald’s’ın meşhur maskotu Ronald McDonald’a laf çarpıyordu. Filmin sonunda jenerik akarken Burger King logosu ile birlikte “Bir palyaçoya asla güvenme” yazısını gören herkes espriyi anlamış göndermenin nereye yapıldığının anında farkına varmıştı. Yapılan bu zekice reklamın ardından It: Chapter Two’nun da vizyona girmesi ile Burger King yine kolları sıvadı. Kampanyası doğrultusunda McDonald’s’ın adeta inine girdi.

Burger King “It: Chapter Two” ile birlikte kampanyasının ikinci ayağını gerçekleştiriyor

Grabarz & Partners tarafından hazırlanan ve palyaçolu kampanyanın ikinci ayağı tadında olan “It: Chapter 2” McDonald’s’a maskotu üzerinden yeniden gönderme yapma fırsatı sunuyor. Şirket bunu yaparken geçtiğimiz sene oldukça ses getiren ve Cannes Lions 2019’da 2 Grand Prix ile birlikte toplamda 12 Aslan kazandığı Whopper Detour kampanyasından da ilham alıyor.

1 cent’e Whopper yemek için zamana karşı yarış

McDonald’s restoranlarında yer alan sinema temalı dergiye reklam veren Burger King müşterileri şirketin uygulaması olan MyBK’i yüklemeye davet ediyor. Derginin beşinci sayfasında yer alan reklamdaki mesajı tarayan müşteriler “Escape the Clown” (Palyaçodan Kaçış) kuponunun sahibi oluyor. Konumlarına göre ayarlanan kuponlar McDonald’s’ta bulunan müşterileri en yakın Burger King’e davet ediyor. Artırılmış gerçeklik içeren taramalarda çıkan yönlendirmeler Whopper’ın sadece 1 cent olduğunu bildirirken Whopper Detour kampanyasından farklı olarak indirim sınırlı süre içerisinde kullanılabiliyor. Kısıtlı bir süre içerisinde en yakındaki Burger King şubesine gitmeye çalışan müşterilerin koşuşturması gerilim filmlerini aratmayacak müzikle desteklenince ortaya yine başarılı bir iş çıkıyor. Restorana ulaşmak isteyen kullanıcılar markanın kendilerine sunduğu yön tarifleri sayesinde 1 cent’e Whopper yeme şansını yakalarken eğlenceli vakit geçiriyor. McDonald’s logoları içeren ürünlerin ve restoran içerisinde McDonald’s isminin geçtiği yerlerin sansürlenmesi gerçekleştirilen kampanyaya ekstra bir anlam yüklerken sansürlenmiş McDonald’s şubelerinden alelacele çıkan insanlar McDonald’s yemeyi planladığı bir öğünde kendini bir anda Burger King şubesinde buluyor.

Almanya’da gerçekleştirilen bölgesel kampanya Burger King’in McDonalds üzerinden müşterileri kendine çektiği kampanyaların arasına giriyor. Şirket palyaçolara karşı verdiği sembolik savaşa devam ederken MCDonald’s’a giden potansiyel müşterileri de kendine çekmeyi başarıyor.

Müşteri

Künye: Burger King Almanya
Ajans: Grabarz & Partner

Görsel: Youtube