Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’den Rakibine Manidar Yılbaşı Hediyesi

Burger King’den Rakibine Manidar Yılbaşı Hediyesi

Burger King, rakibi McDonald's ile yılbaşında da uğraşmayı sürdürerek ona alevde ızgara yapabilmesi için bir ızgara ocağı hediye etti.

“Bu sene artık daha Burger King yazmam.” demiştim, çok önce değil, dünkü haberimizde. İnsan büyük konuşmamalı tabii zira yine bir Burger King haberiyle karşınızdayım. Bunu da yazayım da bundan sonrakiler artık seneye! “Seneye” esprisini de yaptığıma göre haberimize geçebiliriz.

Burger King, ilginç bir reklamveren, hep söylüyoruz, cesur ve yaratıcı çalışmalardan korkusu yok. Bir yandan da kardeşine mütemadiyen takılan bir çocuk gibi, rakibi McDonald’s ile uğraşmaktan asla bıkmıyor. McDonald’s’ı ise artık bıkmış, duymazlıktan gelen bir halde hayal ediyorum, Burger King’in attığı laflar karşısında derin derin iç çekiyor.

Alev Alev Bir Hediye

Burger King palyaço üzerinden takıldı, Halloween’de McDonald’s hayaleti oldu, yardım için Whopper satmıyoruz dedi. Şimdi de markanın McDonald’s’a son çalımı yılbaşı sezonu vesilesiyle geliyor. Herkesin birbirine hediye verdiği bu dönemde Burger King de sevgili rakibine güzel bir armağan vermeye karar veriyor. Peki Burger King en büyük rakibine ne verebilir? Burger King de olup McDonald’s’da olmayan şey ne? Alevli ızgara elbette! İşte aranan hediye bulundu.

Çalışma için hazırlanan videoda, Burger King’in maskotu kralı, devasa bir kutu taşıyan bir helikopter içinde görüyoruz. Kutu bir kamyona bırakılıyor, kamyon da kutuyu McDonald’s’a götürüyor. Kutunun üzerinde “Şimdi sen de alevli ızgara yapabileceksin!” diyor. Kutu, bir koronun “Jingle Bells” tadında bir ezgiyle söylediği “Gift of Fire” (Hediye Ateş) eşliğinde göstere göstere McDonald’s dükkanının önünde, çalışanlara ve müşterilere nazire yaparak kral tarafından açılıyor. İçindeyse bir ızgara ocağı var. Koro şarkısına devam ederken yüzleri mozaiklenmiş McDonald’s çalışanları doğal olarak sıkıntılı.

Kampanya Sosyal Medyada Destekleniyor

Pek çok ülkede gerçekleştirilen kampanya sosyal medyada #GiftOfFire etiketiyle yer alıyor. Burger King Almanya, Münih’teki tren istasyonuna bıraktığı ızgarayı McDonald’s’ın kabul etmediğini bu nedenle çekilişle hediye edileceğini açıklarken Burger King Güney Afrika da 10 şanslı müşterisine bu ocaklardan vereceğini duyurdu.

Künye:
Reklamveren: Burger King
Reklam Ajansı: Grabarz & Partners, Hamburg, Almanya
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Ralf Heuel
Yaratıcı Grup Yönetmeni: Tobias Ahrens
Yaratıcı Yönetmen: Jakob Eckstein (Copy), Matthias Preuss (Art)
Sanat Yönetmeni: Jan Stempfle
Grafik Tasarım: Ludwig Neumerkel
Reklam Yazarı: Kai Reuter, Johan von Suchodoletz, Lukas Heeckt
Müşteri İlişkileri: Benedikt Lemsky, Justyna Wos
Yapım: Georg Hofer von Lobenstein
Film Yapım / Post Prodüksiyon: Candy Mountain
Yönetmen: Tobias Perse
Müzik: Audioforce

Görsel: YouTube