Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
38 Metre Yükseklikteki Şenlik Ateşinde Whopper Yapmak

38 Metre Yükseklikteki Şenlik Ateşinde Whopper Yapmak

Burger King Norveç, Alesund’da gerçekleştirilen Yaz Gündönümü şenliklerinin devasa şenlik ateşine ızgarasını taşıyor ve Whopper eti pişiriyor.

Norveç Alesund’da her sene Slinningsbålet (Yaz Gündönümü) şenlikleri gerçekleşiyor. Vaftizci Yahya’nın doğumunun anısına 24 Haziranda gerçekleştirilen bu etkinlik için bir şenlik ateşi yakılıyor. Ahşap paletlerin üst üste dizilmesiyle oluşturulan şenlik ateşinin boyutu ise devasa oluyor. Dünyanın en büyük şenlik ateşi olma özelliğine sahip bu festivalde paletler insanlar tarafından üst üste diziliyor. 20 metre genişliğindeki zemin üzerinde yükselen paletler alev aldığında ortaya çıkan devasa ateş topu izleyenleri büyülüyor. 2016 yılında hazırlanan şenlik ateşi 47.4 metre ile dünyanın en yüksek şenlik ateşi olmuştu. Burger King Norveç, şirketin ızgara ateşi kullandığını çarpıcı bir şekilde göstermek amacıyla bu sene gerçekleşen festivaldeki büyük şenlik ateşini farklı bir amaçla kullandı.

Burger King ızgara ateşinin bilinirliğini arttırıyor

Reklam filminin başlangıcında Norveç’te yaşayan insanların yüzde 70’inden fazlasının ızgara alevinden haberdar olduğu söyleniyor. Ancak Burger King bu bilinirliği daha da arttırmak istiyor. Bilinirliği arttırmak için de bu sene gerçekleştirilecek etkinliğin dev ateşi güzel bir fırsat oluyor.

Helikopter, müşteriyi festival ateşinin üstüne götürüyor

Sıradan bir şekilde Burger King’e gelip Whopper sipariş eden müşteri olacaklardan habersiz hamburgerlerin ızgara alevinde piştiğini bilmediğini söylüyor ve restoranın yanına bir helikopter iniş yapıyor. Müşteri ne olup bittiğini anlamadan helikopterle büyük şenlik ateşinin üzerine götürülüyor. Helikoptere bağlı bir de dev ızgara bulunuyor. Izgaranın üzerinde de Whopper eti pişirilmeye hazır şekilde bekliyor. 38 metre yüksekliğindeki şenlik ateşinin tepesine giden helikopter ızgarayı devasa ateşin içine tutuyor ve eti pişiriyor. Tüm bu olanları şaşkınlık içinde izleyen müşteri helikopterin yere inmesiyle Whopper’ını alıyor. Evet o Whopper ızgara ateşinde hazırlanıyor. Hem de devasa bir alevin içindeki ızgarada.

Ürünlerini ızgara ateşinde hazırladığı her fırsatta vurgulayan Burger King Türkiye’de de hazırladığı özel mini ızgaraları dağıtmıştı. Mağazası bulunmayan Sinop’ta Burger King seven müşterilerinin çağrılarına cevap veren şirket özel hazırladığı mini ızgaraları sevenlerine göndermişti.

Görsel: Youtube