Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğum Günleri Palyaçosuz Daha Eğlenceli

Doğum Günleri Palyaçosuz Daha Eğlenceli

Burger King çocukların doğum günlerinde palyaçolarla çekilmiş mutsuz fotoğraflarını kullanarak basılı kampanya hazırladı.

Burger King rakibi McDonald’s’ın maskotu olan palyaçoyu ve korku ögelerini reklam kampanyalarında kullanmayı oldukça seviyor. Şirket, 2017 yılında “Bir palyaçoya asla güvenme” kampanyasında IT filminin bitiş jeneriğini bir mecra olarak kullanmıştı. Proje, bu fikir ile birlikte, Burger King’in yapmış olduğu en uzun reklama dönüştü. Aynı sene yaptığı bir diğer projede ise Cadılar Bayramı süresince şubelerine palyaço gibi giyinenlere bedava Whopper verdi.

2018’de Brand Week kapsamında gerçekleştirdiğimiz röportajda Burger King’in küresel marka pazarlamasından sorumlu başkanı Marcelo Pascoa korkutucu palyaço kampanyalarının ne kadar başarılı olduğundan bahsetmişti. Bu durumun farkında olan Burger King palyaçoları merkeze alan yeni bir basılı kampanya hazırladı.

Doğum günlerinde palyaço olmasın

McDonald’s‘ın meşhur palyaço maskotunu ön plana çıkaran Burger King, bir çocuğun en eğlenceli günü olması gereken doğum günlerindeki mutsuz anları yakaladı. LOLA MullenLowe ajansının hazırladığı afişler maskot Ronald McDonald’ı hedef alıyor. Halinden memnun olmayan ve ağlayan doğum günü çocuklarının palyaçolarla poz verdiği anlar Birthdays should be happy (Doğum günü partileri eğlenceli olmalı) sloganıyla paylaşıldı. Şirket aynı zamanda başlattığı palyaçosuz doğum günü etkinliği ile birlikte müşterilerini palyaço bulunmayan bir doğum günü organizasyonu için Burger King’e çağırıyor.

Burger King küresel pazarlama başkanı Marcelo Pascoa doğum günlerinin çocuklar için ne kadar önemli olduğunu bildiklerinden, onlar için korkutucu olmayacak eğlenceli bir doğum günü istediklerini söyledi. ABD’de Vox tarafından yapılan bir araştırmaya göre ABD vatandaşlarının yüzde 42’sinin palyaçolardan korktuğu belirtiliyor. İklim değişikliği, terörist saldırısı ve ekonomik çöküş gibi önemli maddeleri geride bırakan bu oran yozlaşmış bir hükümet sisteminden sonra en çok korkulan durum olarak ön plana çıkıyor. verileri ve araştırmaları iyi değerlendiren Burger King, eğlenceli doğum günlerinin palyaçosuz olabileceğini söylüyor.

Künye

Müşteri: Burger King
Müşteri Temsilcisi: Fernando Machado, Marcelo Pascoa, Rogelio Magaña
Ajans:  LOLA MullenLowe
Metin Yazarı: Luis Giraldo
Sanat Yönetmeni: Felipe Antonioli
Strateji Uzmanı: Marcelle Santos
Yapıcı: Felipe Calviño, Diego Baltazar
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Tomás Ostiglia, Pancho Cassis
CCO: Chacho Puebla
Yaratıcı Yönetmen: André Toledo, Saulo Rocha
Sanat Başkanı: Fabio Brigido
Küresel Hesap Yönetimi: Carlos Solchaga
Hesap Denetimi: Adriana Gonzalez Cid
İletişim Stratejisi Başkanı: Sarah Okrent
İdari Müdür: Tom Elliston

Görsel: LOLA Mullenlowe, adsoftheworld