Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Palyaço Olma Evde Kal

Palyaço Olma Evde Kal

Burger King için hazırlanan AFAP imzalı afişte COVID-19 sürecinde dışarı çıkılmaması gerekliliği mesajı rakip şirketin maskotu palyaço üzerinden veriliyor.

Burger King kampanyalarını daha eğlenceli ve dikkat çekici yapmak için sık sık ezeli rakibi Mc Donald’s ile uğraşıyor. Bu atışmalarda rakip fast food şirketinin maskotu Ronald McDonald’ı genellikle ön planda oluyor. 2017 yılında #ScaryClownNight etiketli kampanya ve IT filminin bitiş jeneriğinin mecra olarak kullanıldığı Never Trust kampanyaları yapılmıştı.

Geçtiğimiz yıl It: Chapter Two’nun vizyona girmesiyle maskot üzerinden göndermeler yine ön plana çıkmıştı. Escape the Clown kampanyası ile insanları Mc Donald’s şubelerinden koşarak uzaklaştıracak bir kampanya gerçekleştirmişti. 2019 yılında palyaçoların görünürde olduğu bir diğer Burger King kampanası da çocukların doğum günlerindeki palyaçoların yer aldığı Birthdays should be happy olmuştu.

Burger King mesajı iletmek için Mc Donald’s’ın maskotunu kullanıyor

Fast food zinciri COVID-19 günlerinde “evde kal, güvende kal” mesajını iletmek için yeniden rakibinin maskotuna başvuruyor ve palyaço olma diyor. Bilindiği üzere virüsün yayılımını azaltmak için insan temasını en aza indirmek gerekiyor. EFAP tarafından hazırlanan afişte de bu mesaj veriliyor. Burger King’in farkındalığını arttırmak için bu mesajı ilk bakışta palyaçoya benzeyen hamburger şeklindeki görselle veriyor. Üst ekmeğinin bir bere olduğu bu görselin her bir parçası bir yandan da hamburger malzemelerinden oluşuyor. Görselin üzerinde ise “Çıldırıyor olsan bile, dışarı çıkma. Palyaço olma.” mesajı yazıyor.

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: AFAP, Paris
Metin Yazarı: Charles Peltier
Sanat Yönetmeni: Charles Peltier

Görsel: adsoftheworld