Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Polaroid Lab Dijital ve Analog Dünya Arasında Köprü Kuruyor

Polaroid Lab Dijital ve Analog Dünya Arasında Köprü Kuruyor

Polaroid Lab fotoğraf yazıcısı üç lensli kamerası sayesinde akıllı telefonlarda bulunan fotoğrafın fotoğrafını çekerek retro formda çıktı veriyor.

Telefonda çekilen binlerce fotoğraf yeterli alan kalmayınca ya bilgisayara atılıyor ya da siliniyor. Çekilen eski fotoğraflara dönüp bakmak ise bazen baya vakit alabiliyor. Tabii bununla birlikte dijital ortamlarda basılı olan albümlerden katbekat fazla fotoğrafı biriktirmek mümkün oluyor. Polaroid ise dijital ortamlarda yer alan fotoğrafları eski albümlere dönüştürebilecek bir cihazla geliyor. Telefonlar bulunan fotoğraflar eski zamanların basılı albümlerine dönüşüyor. Ev ortamında akıllı telefonu yazıcıya bağlamadan baskı almaya olanak sağlayacak Polaroid Lab hem telefondaki en sevilen fotoğrafları ölümsüzleştiriyor hem de kullanıcılara nostaljik bir deneyim sunuyor.

Polaroid Lab kamerası sayesinde fotoğrafın fotoğrafını çekiyor

Impossible Project tarafından hazırlanan Instant Lab’in güncellenmiş bir versiyonu olarak tanımlanabilecek olan Polaroid Lab üzerinde yer alan üç lensli kamera sayesinde telefonun ekranında bulunan fotoğrafın fotoğrafını çekiyor. Fotoğraf çekiminin sağlanması için Polaroid Originals uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Uygulama sayesinde pozlama ve renk düzeltme yapılabiliyor. Ancak beta uygulamasında bu ayarlar görsel olarak gösterilmediği için çıktı alındığında fark oluşabiliyor. Uygulama açıldıktan sonra seçilen fotoğraf lensli kameraya bakacak şekilde telefon yerleştiriliyor. Fotoğrafı optimize eden cihaz baskıyı başlatıyor. Telefon ekranından yayılan ışığı kullanarak kimyasal baskılı çıktı alınıyor.Polaroid Lab bir mobil yazıcıdan beklenen her şeyi kısa bir sürede gerçekleştiriyor. Baskı yaparken görüntüleri kimyasal olarak işleyen cihaz iOS 11 ve Android 7 üstü yazılımlarda destekleniyor.

Polaroid Lab ekimde satışa çıkacak

Şirketin CEO’su Oskar Smolokowski, telefon albümünde yer alan sonsuz sayıda fotoğrafın en büyük dezavantajının geçmişteki fotoğraflara ulaşmak olduğunu söylüyor. Ancak buzdolabının üstünde yer alan baskılı fotoğraflar varsa anılara ulaşmanın daha kolay olacağını hatta güzel bir hediye olabileceğini vurguluyor. Her ne kadar akıllı telefonlardaki fotoğrafları nostaljik bir şekilde basma fikri hoş gözükse de telefon ekranı üzerinden bu çekimin gerçekleştirmesi muhtemelen en iyi sonucu vermiyor. Ancak yine de pratik bir yöntem olması nedeniyle tercih edilebilir duruyor. 10 Ekim’de satışa çıkacak olan cihazın 100 dolar olması bekleniyor.

Akıllı telefonu mini Polaroid makineye dönüştüren bir başka yazıcı ise Prynt Smartphone Case. Ancak bu cep yazıcısının Polaroid Lab yazıcısından bir farkı var. Prynt Smartphone Case sadece telefona bağlanarak kullanılabiliyor.

Görsel: Youtube