Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Akıllı Telefonu Mini Polaroid Makineye Dönüştüren Cep Yazıcısı

​Akıllı Telefonu Mini Polaroid Makineye Dönüştüren Cep Yazıcısı

Artırılmış gerçeklikle fotoğrafların içine video gömebilen Prynt Pocket, akıllı telefondaki fotoğraflardan çıktı alan bir yazıcı olmanın ötesine geçiyor.

San Francisco merkezli Prynt, telefon kılıfı görünümünde tasarladığı Prynt Smartphone Case’in ardından Prynt Pocket adlı bir orijinal ürüne daha imza attı. Avuca sığacak kadar küçük boyutlu olan bu cep yazıcısı, yine kılıf gibi doğrudan akıllı telefona takılıyor. Ancak dijital olanı fiziksel fotoğraf baskısına dönüştürmenin ötesine geçiyor. Artırılmış gerçeklik videolarını fotoğraf baskısına embed edebiliyor ve uygulama aracılığıyla bu videoları gösterebiliyor.

Prynt Pocket aslında şimdiye kadar pek dile getirilmemiş günümüz teknolojisine özgü yaygın bir fotoğraf saklama probleminin çözümü oluyor. Telefonlarımızın fotoğraf makineleri artık çok iyi olduğundan sürekli fotoğraf çekip milyonlarca fotoğrafı telefonlarda ya da bulutta saklıyoruz. Fakat sayı bu kadar çok olunca bu fotoğraflar artık yığınlar içinde kaybolmaya başlıyor. Ya sakladığımız yeri bulamıyoruz ya da bir daha hiç dönüp onlara bakmıyoruz bile. Telefonun kaybolma veya çalınma riski de fotoğrafları tehdit ediyor. Prynt bu durumu tamamen değiştirip, akıllı telefonları şipşak makineye dönüştürmeyi, hatıraların anında çıktısını almayı hedefliyor.

Prynt Pocket, lekelenmeye karşı dayanıklı fotoğraflar için mürekkepsiz kağıda çıktı alıyor ve arkası yapışkan bir tabaka ile basıldıklarından fotoğraflar etiket olarak da kullanılabiliyorlar. Kullanıcının tek yapması gereken, Prynt Pocket’ı telefona şarj girişi aracılığıyla tutturmak. Fotoğraflar basılmadan önce yaratıcı filtre, metin ve mim eklenerek düzenlenebiliyor. Bir kez fotoğraf çektikten sonra, fotoğrafın ardına gizleyebileceğiniz 10 saniyelik sihirli bir video imkanı da sunuyor.

Görsel: Facebook