Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karakter Tasarımcısı ve Animatör Juanjo Surace’ın Muralları

Karakter Tasarımcısı ve Animatör Juanjo Surace’ın Muralları

Juanjo Surace, 3B animasyon ve karakter tasarımı gbi uzmanlık alanlarından beslenerek yaratıcılık dozu yüksek murallar yapıyor.

Bazı mural sanatçıları illüstratif stilleriyle sivriliyor. Örneğin Zed1, duvarları hikaye kitabının parçası gibi görüyor ve masal kitabı illüstrayonları çizerek yetişkinlere hikayeler anlatıyor. Yine Alex Senna, abartılı boyutlarda gölgelere sahip illüstratif figürlerle, Joachim neşe dolu dev illüstrasyonlarıyla, Çingene asıllı sanatçı Ricardo Cavolo ise ötekileştirilen toplulukların dünyasını ve kişisel hikayelerini illüstratif bir yaklaşımla çiziyor. Bu defaki keşfimiz ise benzer bir anlayışla gri duvarları süsleyen Juanjo Surace.

Yoğun hayal gücü ve pop sürrealizm

Juanjo Surace animasyon ve karakter tasarımı alanındaki uzmanlığını murallarına yansıtıyor. Profiline baktığımızda kendisini ressam, heykeltıraş, sokak sanatçısı, animatör ve eğitimci olmak üzere 5 farklı ünvanla takdim ettiğini görüyoruz. Dünyanın farklı bölgelerine murallar yapan Arjantinli sanatçı, 1998 yılından bu yana Barselona’da yaşıyor. O tarihten bu yana da 3B animasyon ve duvar resmi çalışmalarını sürdürüyor. Herhangi bir sanat eğitimi almamış ve kendi kendini eğitmiş. Ancak şu anda 2 farklı üniversitede dijital ve geleneksel animasyon dersleri veriyor.

Juanjo Surace’ın çalışmaları genellikle ölüm, yalnızlık, tüketim kültürü ve teknoloji bağımlılığı gibi temalar etrafında şekilleniyor. Yoğun hayal gücü, kara mizah ve ironi de işlerinin önemli bir parçası. Pop sürrealizm hareketinden ilham alan sanatçı, insanlığı hicivli bir şekilde sorgulamayı tercih ediyor.

Sanatçıyı Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Juanjo Surace Juanjo Surace

Görsel: Instagram