Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İllüstratif Karakterlerle Renklenen Duvarlar

İllüstratif Karakterlerle Renklenen Duvarlar

Sokak sanatçısı Joachim, dünyanın farklı bölgelerinde şehirlere neşeli ve rengarenk murallarla imzasını atıyor.

Bazı mural sanatçıları var ki, onların çalışmalarına baktığınızda kendinizi dev illüstrasyonlar arasında geziniyormuş gibi hissediyorsunuz. Zed1’ın masal kitabı illüstrasyonları gibi muralları, Çingene asıllı sanatçı Ricardo Cavolo’nın toplumdan dışlananları tasvir ettiği sembolik çizimleri, Keya Tama’nın eskiz defterine çizer gibi çizdiği siyah-beyaz murallar, Millo’nun gri binaları çocuksu bir evrene dönüştürdüğü çalışmaları ve Phlegm’in robotik figürleri bu anlamda fark yaratan işlerdendi. Joachim de duvarları illüstratif karakterlerle bezeyen ve eserleriyle kente neşe katan sokak sanatçılarından biri.

Joachim 6 yaşında sokak sanatıyla tanıştı

Belçikalı sokak sanatçısı Joachim, dev bir çocuk kitabının sayfalarından kopmuş gibi görünen canlı duvar resimleri yapıyor. İllüstratif tarzı, dünyanın pek çok farklı şehrinde duvarlara ve binalara mizah ve renk katıyor. Joachim sokak sanatı ve özellikle de grafiti ile altı yaşında bir çocukken Anvers’te tanışmış. Sanat okulunda okuyan bir yetişkin haline geldiğinde, okulda yaptığı çalışmalardan ayrı olarak kendine özgü bir estetik geliştirmek için deneyler yapmaya; hem duvarlarda hem de tuvallerde çeşitli stiller denemeye başlamış.

Avusturya’daki 27 metrelik alt geçit direklerine yaptığı büyük boyutlu tutun da en küçük boyutlu resimlerine kadar sanatçının her eserinde; koyu konturler ya da keskin arka planlar, dinamik pozlar, güçlü kontrastlar ve her şeyden önce eğlenceli bir ruh hakim.

Sanatçının özellikle Anvers’te çok sayıda mural çalışması bulunuyor. Bu kentteki son 2 muralını da bölgedeki çocuklarla birlikte yapmış. Joachim stilize bir at ve boğa figürünün ana hatlarını çizmiş. Ardından çocukların (eldivenli) elleri sprey boya ile renklendirilmiş. Çocukların el izleri muralların üzerine basılarak hayvan bedenlerinin dokusunu oluşturmuş.

Joachim’in çalışmalarını, Instagram’ı ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Facebook