Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Influencer’ların Paylaşımları Açık Hava Reklamlarına Taşındı

Influencer’ların Paylaşımları Açık Hava Reklamlarına Taşındı

Trendyol, influencer'ların kendi ürettikleri içerikleri açık hava reklamlarına taşıyarak markanın ürünlerinin tanıtıldığı bir kampanya hazırladı.

Sosyal medya platformları başta Instagram olmak üzere ürün pazarlaması ve satışları için yeni aracı platformlar arasında bulunuyor. Pazarlamanın dinamikleri sosyal medya platformlarının genişlemesi ve çeşitlenmesiyle değişime uğruyor. Sosyal medya fenomenleri pazarlamanın yeni uygulayıcıları arasında yer alıyor. 2010 yılında kurulan mobil ticaret şirketi Trendyol da sosyal medya fenomenlerini kendi kampanyasının yüzü haline getiriyor. Fenomenlerin yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarını açık hava reklamlarında kullanan şirket böylece dijital dünyada varolan bir dinamiği fiziksel dünyaya taşıdı.

Trendyol’un yeni reklam yüzü influencer’lar

İnfluencer’ların kendi tarzlarını ortaya koyduğu paylaşımlar normal bir fotoğraf karesinden çok daha fazlasını barındırabiliyor. Ürün yerleştirme yapmak, yüksek prodüksiyonla içerik üretmek ve bu içeriklerle takipçilerini etkileme gücüne sahipler. Trendyol influencer’ların ürettiği içerikleri şehrin farklı noktalarında açık hava reklamı olarak kullanıyor. Afişlerde ürünün fiyatlarının yanı sıra fotoğrafın paylaşımını gerçekleştiren influencer’ın Instagram adresine de yer veriliyor.

Hazırlanan açık hava reklamları 10 şehirde, 5 bine yakın noktada kullanıldı. Böylelikle hem influencer’lar farklı bir platformda yeni kişilere ulaşmış oluyor hem de Trendyol sahip olduğu ürünlerin tanıtımını gerçekleştirmiş oluyor.

Görsel: Trendyol