Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Sosyal Medya Yönetimini Kendi Bünyesine Katacağını Açıkladı

Nike Sosyal Medya Yönetimini Kendi Bünyesine Katacağını Açıkladı

Nike, fanlarıyla daha yüksek seviyede etkileşim kurabilmek için markanın sosyal medya yönetimini kendi bünyesine katacağını duyurdu.

Nike, fanlarıyla daha yüksek seviyede etkileşim kurabilmek için markanın sosyal medya yönetimini bugüne dek birlikte çalıştığı sektörün en başarılı ajanslarından AKQA, Wieden & Kennedy, Mindshare ve R/GA’den alıp kendi bünyesine katacağını duyurdu. Bundan böyle markanın sosyal medya pazarlaması Oregon eyaletindeki Portland şehrinde, markanın genel merkezinde bir iç sosyal medya ekibine emanet.
Gelecekteki strateji planları içinde sosyal medya kanallarının geleneksel reklam kanallarından daha değerli bir yerde olduğunu belirten Nike, yalnızca Amerika’da son 3 yılda televizyon ve basına ayırdığı reklam bütçesini %40 oranda azalttı, bununla paralel olarak global pazarlama bütçelerinde de dijitale olan yatırımları artış gösteriyor.
Dijital pazarlama uzmanları, marka ekiplerindeki pazarlamacıların kendi dijital stratejilerini oluşturma konusunda kendilerini gitgide geliştirmeleriyle birlikte sektördeki sosyal medya ajanslarının konumunun zamanla değişeceğini öngörüyor. Sosyal medya ajansı Beyond‘un genel direktörü Roger Warner, geçmiş yıllara oranla marka ekiplerinin sosyal medyanın pazarlama stratejisi içindeki önemini anlamakta çok ileride olduğunu ve içerik oluşturmaya kendi içlerinde de başladıklarını buna önlem olarak sosyal medya ajansları arasında yalnızca topluluk yönetimi vaad etmenin yerine değer katan fikir ile markanın karşısına çıkan ajansların avantaj sağlayacağını söylüyor.
Bir kesim bu gelişmeyi markanın bütçede kısıtlamaya gitme amaçlı gerçekleştirdiği bir hareket olarak görse de, bu öncü kararı sosyal medya yönetimini daha iyi anlamak ve marka takipçileri ile iletişimi üst bir boyuta taşımak için alınmış bir karar olarak değerlendirmekte fayda var.