Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’da Markalar Gözünden Dinleyeceklerimiz

Kristal Elma’da Markalar Gözünden Dinleyeceklerimiz

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nde konuşmacı olan markaların bünyesinden isimleri listeliyoruz.

25. Kristal Elma’nın yalnızca bir ödül töreni olmanın çok ötesini geçerek dünyaca konuşulan bir yaratıcılık festivaline dönüşeceğinden uzun uzun bahsettik. Festivalde konuşacak isimleri uzmanlıklarına göre ayrı ayrı kişilerin dikkatini çekecek ayrı ayrı kategorilere göre derliyorum. Reklamcılık dünyasından duayenlerin listesi ve öne çıkan işleri burada, şimdi de Kristal Elma’da konuşacak dev markaların dev yöneticilerini listeleyeceğim.

Jonathan Mildenhall
Coca-Cola İletişim Stratejileri ve İçerik Geliştirme Sorumlu Başkan Yardımcısı
Harvard Business School Advanced Management Programı’nı tamamlayan Mildhenhall, beyninin hem sol hem sağını kullanmakla övünüyor. Strateji tek aşkı değil; popüler kültür, müzik, sanat, tasarım ve moda gibi markayı marka yapan diğer değerlere de son derece ilgi duyuyor. Bundan önce PlayStation, Smirnoff, Audi, Sony, Nescafe ve Nissan için çalışmış Mildenhall ve 2006 yılında Coca-Cola bünyesine katılmış.
Coca-Cola Company’nin en büyük pazarlama aktivasyonu ve en büyük sponsorluğu FIFA Dünya Kupası 2010 programını yürüten isim de o, bu sponsorluk markaya dünyanın en çok ses getiren turnuvasının içinde olma şansı verdi. Şimdi şirketin tüm markalarının global kampanya gelişim ve lansmanlarını yönetiyor, tümünün global kreatif vizyonlarını ve stratejilerinden sorumlu. Kısacası Zero, Light, Fanta, Sprite markalarının iletişim stratejilerinin geliştirilmesi ve içeriklerinin üretim yönetimi ondan sorulur.
Natasha Hritzuk
Microsoft Global Insight Direktörü
Natasha Hritzuk’un Columbia Üniversitesi’nden Politik Davranış ve Psikoloji doktorası var.
Marka yöneticileri, üst düzey yöneticiler, pazarlama uzmanlarını dinlemek bizim için değerli olsa da Microsoft gibi bir markanın içgörü direktörünü dinleyecek olmak çok fazla ilgimi çekiyor açıkçası. Bundan önce General Mills’te iletişim sistemlerini geliştirip uygulayan ve yeni ürünleri geliştirip onların hedef kitle ile kategorilerini belirleyen ekibin yöneticisi olan Hritzuk’un bu pozisyonun ismi Kategori ve Müşteri Öngörülerinden Sorumlu Başkan idi.
Sebastian Billing

Absolut Global İletişim Direktörü

Kendi reklam ajansını kurmasının ardından BBH, TBWAChiat Day, Razorfish gibi ajanslarda proje yöneticisi olarak çalışan Billing ajans hayatına son verirken soluğu Levi’s bünyesinde alıyor ve EMEA Pazarlama Direktörü oluyor.
2010’da Pernod Ricard grubuna katılıyor, böylece alkollü içecek endüstrisine giriyor. Absolut Votka Global İletişim Direktörü olarak Absolut’un tasarım ve entegrasyon odaklı küresel kampanyalarını yürütüyor. Birçok uluslararası yaratıcılık festivalinde de jüri kendisi.

Marcel Fenez
PwC Global Medya ve Eğlence Endüstrisi Lideri
Marcel Fenez,PwC Hong Kong Eğlence, Medya ve İletişim Grubu’nun kurucusu, 2009’da daPwC Global Eğlence ve Medya Endüstrisi Lideri olarak atanıyor. PriceWaterhouseCoopers’ın global medya ve iletişim trendleri konusundaki öngörüleri tüm dünyaca referans olarak kabul edilir, Entertainment & Media Outlook adındaki raporu da tarafından hazırlanmıştır.
Fenez aynı zamanda gelişmekte olan ülke pazarlarına markaların girişi konusunda stratejik danışmanlık da veriyor, diğer uzmanı olduğu danışmanlık kolları değişim ve süreç iyileştirme, risk yönetimi, iş planlama.
Galip Yorgancıoğlu
Mey CEO’su
Yorgancıoğlu Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun. Philip Morris’e bağlı Morlboro markasının ürün müdürü yardımcılığı ile kariyerine başlıyor ve ardıdan ürün müdürü, ürün grup müdürü pozisyonlarında çalışıyor.
Güney Doğu Avrupa pazarlama direktörü olarak United Distellers bünyesine geçmesinin ardından Coca-Cola Türkiye ve Avrasya Pazarlama Bölge Müdürü oluyor. Burger King Türkiye Genel Müdürü olarak da çalışıyor, şimdi ise 2004’ten bu yana Mey’de CEO görevinde.
Yiğit Turhan
Gucci Worldwide Sosyal Medya Stratejisti
Turhan 1986 doğumlu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü ardıdan Bocconi Üniversite’nde Uluslarası Pazarlama Yönetimi yüksek lisansı yapan Turhan öğrenciyken hayata geçirdiği Facebook projesi ile Milano’da Frankie Morello’ya kabul ediliyor ve dijital pazarlama asistanı pozisyonunda kariyerine başlıyor. Dolce&Gabbana Dijital PR ve stratejik pazarlama uzmanı olarak çalışmasının ardından da yine Milano’da Ermenegildo Zegna grubunda global sosyal medya stratejisi ve pazarlar için lokalizasyondan sorumlu pozisyona getiriliyor.
Şu an Gucci Worldwide’da Sosyal Medya Stratejisti Turhan ve ödül almış bir korku kitabının da yazarı, ismi Gecenin Çocukları.
Alexander Matt
Adidas Originals Global Pazarlama Direktörü
Kariyerine İsviçte’de skim.com’da başlayan Matt, ardından Powderhausen bünyesine katıldı ve Red Bull, Smirnoff Ice, Nike gibi gençlerin kalbinde yeri ayrı olan markalara pazarlama danışmanlığı verdi. Levi’s bünyesine katılmasıyla Levi’s Streetwear’ın pazarlama ve satışından sorumlu EMEA Reklam Direktörü oldu.
Şimdi ise Adidas Originals Global Pazarlama Direktörü olan Alexander Matt, Adidas Originals ve NEO’nun pazarlama ve iletişimini yönetiyor. Rüya gibi kariyer.

Veronika Ziegaus
Volkswagen Uluslararası Pazarlama İletişimi Direktörü
Ziegaus farklı pazarlama disiplinlerine hakim ve kapsamlı bir ticari pazarlama deneyimine sahip; tüm bu birikimin ardından henüz bu sene Volkswagen genel merkezinde uluslarası pazarlama iletişimi yönetimini üstlendi. Volkswagen gibi her reklamcının hayali olan ve dünyanın en iyi işlerinin markası olan bir yerde pazarlama direkötü olan Ziegaus genel merkez ve diğer noktalar arasındaki en iyi uygulamaları yönetiyor, farklı pazarlarlarda da marka konumlandırmasını gözetiyor.