Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma Tarihi – Bankacılık Reklamları (1999-2003)

Kristal Elma Tarihi – Bankacılık Reklamları (1999-2003)

Kristal Elma'nın 25. yılında bugüne kadar ödül almış bazı bankacılık reklam filmlerini derledik.


Serinin ilk bölümleri: 1989-1993 ve 1994-1998
Kristal Elma tarihini bankacılık ve finans filmleriyle incelemeye devam ediyoruz. Bu bölümde 1999-2003 arasındaki ödül kazanmış kategori filmlerini bir arada izleyeceğiz.

Garanti – Telefon Bankacılığı (1999)

Ajans: Y&R Reklamevi

Önceki bölümde 1996 yılında ödül alan filmde ilk kez izlediğimiz Güven Kıraç bu defa telefon bankacılığını tanıtıyor. Bugün 14 yıldır Garanti’nin hala gururla kullandığı Şubesiz Bankacılık teriminin de ilk kullanıldığı kampanya.

TEB – Telepati (2000)

Ajans: 3. Kuşak

TEB’in Telepati kampanya filmleri, bireysel bankacılık ürününü çok stilize filmlerle anlatarak aynı zamanda bir imaj filmi gibi de çalışıyor. Kampanyadan seçtiğim filmde kızlı erkekli havuza giriyor olmaları da ilgimi çekti, bugün mayolu gençlerle banka reklamı çekmeye kalkan iki kere düşünür sanıyorum.

Advantage Card – Dinozor (2001)

Ajans: Total İletişim

“Bu filmde gördüğünüz her şeyi Advantage Card’la alabilirsiniz” gibi güçlü bir söylemi olan reklamımız, Advantage’ın bankalardan bağımsız olarak taksitlendirme ve puan kazandırma sistemini bize kazandırdığı ilk yıllardan.

2002

2002 önemli bankacılık kampanyalarının yılı. 2002’nin Kristal Elma büyük ödülünün de sahibi olan kategori filmi Advantage’ın Köpek filmi oldu. Bu film gerçekten de kendi yılından bağımsız olarak da çok iyi bir reklam. Fakat bu yılın her ikisi de Y&R Reklamevi elinden çıkma 2 önemli Kristal Elma’lı kampanyası daha vardı, birisi Mazhar Alanson’lu Shop&Miles, diğeri de Garanti ve Osmanlı Bankası birleşme filmiydi. Serdar Erener’in dostu Mazhar Alanson’u başarılı bir şekilde reklam yıldızı yapması ilk filmin, Fazıl Say’ın bir reklamda oynaması ikinci filmin önemli detayları.

Advantage Card – Köpek (2002)

Ajans: Rafineri

Shop&Miles – Mazhar (2002)

Ajans: Y&R Reklamevi

Garanti – Garanti ve Osmanlı Bankası Birleşme Filmi (2002)

Ajans: Y&R Reklamevi

Koçbank – Kredi Kartı (2003)

Ajans: TBWAİstanbul

Koçbank’ın bu kredi kartı reklam filmi, prodüksiyon kalitesi olarak artık Hollywood filmlerinin de yukarı taşıdığı bir aksiyonu reklam kuşağına getirmiş ve dikkat çekici bir şekilde ayrıştırıcı mesajını iletmişti.