Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma Tarihi – Bankacılık Reklamları (2004-2008)

Kristal Elma Tarihi – Bankacılık Reklamları (2004-2008)

Kristal Elma'nın 25. yılında bugüne kadar ödül almış bazı bankacılık reklam filmlerini derledik.


Serinin önceki bölümleri: (1989-1993),(1994-1998)ve (1999-2003)

Kristal Elma tarihini bankacılık ve finans filmleriyle incelemeye devam ediyoruz. Bu bölümde 2004-2008 arasındaki ödül kazanmış kategori filmlerini bir arada izleyeceğiz.

Garanti – Minibank (2004)Ajans: Y&R Reklamevi

Garanti’nin ve diğer başka birçok önemli Y&R Reklamevi müşterisinin Serdar Erener’le beraber ajansı terketmesinden hemen önceki son ödüllü Y&R ve Garanti işbirliği yılının güzel filmi.

İş Bankası – Zuzu (2005)

Ajans: Rafineri

Reklamın günlük hayata etkisine en güzel örneklerden biridir Zuzu filmi, bu filmi hatırlamasalar da çocuk dilindeki kuzu “zuzu”yu bilmeyen çok az kişi vardır. Film ayrıca aile-çocuk gibi klişe bir kavrama 2005 yılına göre oldukça taze bir yaklaşım da getirmiş. Bu tarzda çok az filmde rastlanacak bir yeniden izleme isteği uyandırıyor reklam.

TEB – İmza (2006)

Ajans: Medina Turgul DDB

Harika bir fikir, çok düşük prodüksiyon maliyeti. TEB’in İmza kampanyası filmlerinin Kristal Elma’da ödül alması, yıllardır dev prodüksiyonlarla adeta film, dizi işine dönen bankacılık reklamları için aslında iyi fikrin önemini de tekrar hatırlatmıştı.

Bank Asya – Çok Büyük Bi’ Yük Bu Yük (2007)

Ajans: Ogilvy & Mather

Kredi kartlarının taksitlerle, indirimlerle hayatımızı kolaylaştırdığı pembe yıllar sanki geride kalıyor gibi. Koçbank’ın 2003 filmi gibi bu film de kredi kartı sahibi olmanın zorluklarına odaklanıyor daha çok. Bu arada aynı yıllarda muhafazakar sermaye olarak tanımlayabileceğimiz başka reklamverenler için de böyle iyi filmleri oldu Ogilvy’nin (Zaman Gazetesi gibi).

CardFinans – Küçülen Adam (2008)

Ajans: DDB&Co.

Finansbank ve CardFinans’la iyi bir ajans birlikteliği de DDB&Co. ile gerçekleşmişti. Bu ekolün şu ve şu filmlerine de bakın mutlaka. CardFinans’ın 2008 filmi, borç istemekle ilgili içgörüyü gerçekten kusursuz bir fikir ve harika bir prodüksiyonla hayata geçirmiş.