Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Chipotle’den Hüzünlü Animasyon The Scarecrow

Chipotle’den Hüzünlü Animasyon The Scarecrow

Bir marka olarak Chipotle pazarlama iletişimini hem mobil oyun hem de animasyon kısa filmle yaparak fark yaratıyor.

Meksika mutfağından yiyecek zinciri Chipotle, millenialların daha iyi beslenmek ve daha sağlıklı besinler tüketmek konusundaki hassasiyetini iyi bilen ve Amerika’dan çok popüler olan bir marka.
Fabrikasyon mu, nereden geldiği belli olan tarım ürünleri mi? Elbette ikincisi.Mümkün olduğunca doğal ve işlenmemiş yiyecekler sunmaya gayret ettiğini vurgulayan marka işlemden geçmiş ve sağlıksız besinlerin nasıl/nereden geldiğini bu filme bize üze üze anlatıyor. Çünkü markanın felsefesi yerel üreticilerden alıp en sağlıklı besini tüketiciye sunmak.
The Scarecrow isimli 3.5 dakikalık animasyon kısa filminde başroldeki korkuluk büyük yemek zincirleri ve endüstriyel yiyecek üretiminde etik ve sağlıklı olmayan süreci görüyor, üzüntüyle ve dehşetle izliyor, başka bir yol olabileceğine inanıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=lUtnas5ScSE
Kısa filmin müziği Fiona Apple’dan Pure Imagination. Şarkıyı bu linkle iTunes’tan satın alabilirsiniz. Animasyon Moonbot Studios’a ait.
Film elbette aynı zamanda marka için geliştirilen oyun uygulaması için de yaratılmış ama bu gerçekten ikinci planda kalıyor markanın üstlendiği sosyal sorumluluk yanında.
https://www.youtube.com/watch?v=ko1GI5PW9iU
Marka tüketiciyi yediklerinin nereden geldiği konusunda eğitmeyi amaçladıklarını söylüyor. Bir markanın pazalama iletişiminde hem mobil oyun, hem animasyon kısa film kullanması hem de sosyal sorumluluk taşıması takdire şayan bir adım.
Animasyonun yapım aşaması:
https://www.youtube.com/watch?v=m3ZOFIE5e4g
Elbette yine de bir zamanlar Mc Donald’s’ın da hissedarı olduğu markanın bu konudaki hassasiyeti sorgulamak tüketiciye kalmış.