Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma Tarihi – Bankacılık Reklamları (1994-1998)

Kristal Elma Tarihi – Bankacılık Reklamları (1994-1998)

Kristal Elma'nın 25. yılında bugüne kadar ödül almış bazı bankacılık reklam filmlerini derledik.


Serinin ilk bölümü burada.

Kristal Elma tarihini bankacılık ve finans filmleriyle incelemeye devam ediyoruz. Bu bölümde 1994-1998 arasındaki ödül kazanmış kategori filmlerini bir arada izleyeceğiz.

Yapı Kredi – Telecard (1994)

Ajans: ATCW

1994’e de, bir önceki yılın bomba filmi Pardon’un devamı damgasını vurmuştu. 1993’te sadece kendi kategorisinde değil, Kristal Elma büyük ödülünü de kazanan Yapı Kredi, aynı serinin devamıyla 1994’te de hem büyük ödül, hem de kampanya ödülü kazandı.

Garanti Bankası (1995)

Ajans: Y&R Reklamevi

1995’te yılın film büyük ödülünü yine bir banka reklamı kazanıyor. Garanti’nin bu filmi aynı zamanda Serdar Erener ve Garanti arasında 20 yıla yakın bir zaman boyunca sürecek başarılı bir işbirliğinin de başlangıcını damgalıyor.

Garanti – Bireysel Bankacılık (1996)

Ajans: Y&R Reklamevi

Tıpkı 2 yıl önce Yapı Kredi’nin yaptığı gibi bu defa Garanti bir döneme damga vuruyor ve üst üste iki yıl kategorisinde ödül alıyor. Yıllarca Garanti’nin slogan olarak kullanacağı “Başka bir arzunuz?” cümlesi de ilk defa bu filmde kullanıldı. Bu film aynı zamanda 1996’nın film büyük ödülünün de sahibi. Güven Kıraç’ın da hayatımıza bu reklamla girdiğini çoğunuz hatırlamıştır.

Garanti – Garanti Cumartesi Açık (1997)

Ajans: Y&R Reklamevi

Cumhuriyetin 74. yılında Garanti, cumartesi günleri de şubelerini açık tutmaya başlarken 10. Yıl Marşı ve Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’ndaki “daha çok çalışacağız” sözlerini oldukça duygusal bir filmde bir araya getirmiş. Aynı yıl Kenan Doğulu da 10. Yıl Marşı’nı düzenlemişti ve bu düzenleme hala cumhuriyet kutlamalarının en berbat şarkısı olarak beynimize kazınıyor. Kenan’ın ilhamı nereden aldığını da artık biliyoruz.

Pamukbank – Diyalog (1998)

Ajans: rpm radar / cdp europe

1998’de bankacılık kategorisinde Pamukbank’la birlikte ödül alan Yapı Kredi’nin ilk bankacılık üssü filmleri de vardı ancak 2 dakikalık o filmlerdense, bu Pamukbank diyalog filmini listeye almayı tercih ettim. Kısa ve öz bir ürün tanıtımı, üstelik “call to action” da çok başarılı.