Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma Tarihinde Büyük Ödülü Alan En Efsane Reklamlar

Kristal Elma Tarihinde Büyük Ödülü Alan En Efsane Reklamlar

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali heyecanına birkaç gün kala geride kalan 24 yılda büyük ödülü almış TV reklamlarını derledik.

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali heyecanına birkaç gün kala geride bırakılmış 24 yılın arşivine girince kendinizi kaybedebilirsiniz. Biz ise yıllara göre kategorize ettiğimiz bankacılık reklamlarının ardından bir de bu 24 yılda Kristal Elma’yı alan TV reklamlarının en efsanelerini derlemek istedik.

Reklamveren: Fredo

Ajans: Y&R Reklamevi

1. Krlstal Elma.

Fredo Bebe Şampuani için Young&Rubicam Reklamevi’nin hazırladığı reklam filmi Kristal Elma tarihinde TV kategorisinde büyük ödül alan ilk reklam filmi olma özelliğiyle değerli.

Reklamveren: Artema

Ajans: RPM

2. Kristal Elma.

‘Aç Kapa Artema’ sloganını ilk duyduğumuz reklam. Bu filmin önemi 2013’te hala şu an reklam panoları ve televizyon reklamlarında aynı filmin bir başka versiyonunu aynı sloganla görüyor olmamız olsa gerek. Şener Şen!

Reklamveren: Tokai

Ajans: Merkez Ajans

4. Kristal Elma.

Şimdilerin ‘mim’leri de böyle çıkıyor işte! ‘Çakar çakmaz çakan çakmak’ ile adeta bir tekerleme yaratmış reklam filmi.

Reklamveren: Garanti Bankası

Ajans: Y&R Reklamevi

7. Kristal Elma.

Öncelikle belirtmeliyim ki özellikle ilk 10 yılda büyük ödülü alan reklamların büyük çoğunluğu bankacılık sektöründen. Her biri unutulmazlar listesine girmiş ama tümünü listeye alamayacağım için benim de çocuk yaşta izlediğim Sucu Çocuk reklamına efsane demeden geçemezdik.

Reklamveren:Mobil

Ajans:Ali Taran Creative Workshop

10. Kristal Elma.

‘Ağzı olan konuşuyor’ şu an hala sokağa çıktığınızda duyabileceğiniz bir kalıp haline dönüşmüş durumda. Bundan seneler önce bir reklam filmiyle dilimize girdiğini bile bilmeyenler olduğuna eminim. 90lı yıllarda reklam filmleri hatırladığım kadarıyla bizim için birer televizyon dizisi kadar konuşulma değeri taşırdı.

Reklamveren: İstanbul Caz Festivali

Ajans: Tayfa

13. Krlstal Elma.

Bunca büyük bütçeli iş ve dev sektörler içinden Krlstal Elma’yı Caz Festivali’nin alması bu listeye girmesi için yeterli bana kalırsa. Bu Tayfa’nın da Kristal Elma’da ilk büyük ödülü.

Reklamveren:Trabzonspor Sportif A.Ş.

Ajans:Medina Turgul DDB

17. Kristal Elma.

Trabzonspor’un müşteri olarak Medina Turgul DDB ile çalışması ve Kristal Elma alması. Bu listede olmayı mutlaka hak ediyor!

Reklamveren: Hürriyet

Ajans: Rafineri


21. Kristal Elma.

Hürriyet Aile İçi Şiddet Yardım Hattı için farkındalık yaratmak amacıyla yaratılan reklam filmi gelecekte yine Rafineri imzalı olacak sosyal sorumluluk reklam filmlerinin de habercisi olmuş bana göre. Son derece çarpıcı, etkili ve başarılı bir film.