Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali – Birinci Günün Özeti

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali – Birinci Günün Özeti

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin ilk günündeki oturumlarla ilgili kısa bilgiler.



25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali gün özetlerini, festivalin resmi mobil uygulamasının Turkcell sekmesinden de Bigumigu desteğiyle okuyabilirsiniz. iOS uygulamayı buradan, Android uygulamayı da buradan indirebiirsiniz.

Kristal Elma’nın ilk günü Reklamcılar Derneği başlanı Alper Üner’in konuşmasıyla açıldı. Gün boyu Hub adındaki ana sahnede konuşmacıları sunan ve oturumları tanıtan Serdar Kuzuloğlu’nun da sunuşundan sonra ilk panel: Turkish Madmedn Era adlı oturumdu. Nesteren Davutoğlu’nun modere ettiği oturumda Mehmet Ural, Haluk Mesci ve Ersin Salman, Türk reklamcılığının altın günlerini ve o günlerden bu günlere gelişi anlattılar.
//
Öğleden sonranın ilk oturumlarından olan Creative Confessions’ta, Idea Bakery‘nin kurucusu Serfinaz Altun, The Coca-Cola Company’nin küresel reklam stratejisi ve yaratıcı mükemmelikten sorumlu başkan yardımcısı Jonathan Mildenhall ve Grey New York’un başkanı ve üst yaratıcı yöneticisi Tor Myhren‘le eğlenceli bir söyleşi yaparak ikilinin yaratıcılıkla ilgili itiraflarını ortaya dökmelerini sağladı.
//
Öğleden sonra programının en çok ilgi çeken oturumlarından birisi de, daha önce Cannes’da ödül almış Türk reklamcılar olan Karpat Polat, İlkay Gürpınar, Ayşe Bali ve Alemşah Öztürk‘ün, Fatoş Karahasan moderasyonunda Cannes’da başarılı olmak konusunu ve yaratıcılığı tartıştıkları oturum oldu.
//
Google ZOO’nun EMEA yöneticisi Mailine Swildens‘in konuştuğu The Digital Ambush (dijital pusu) oturumunda, Google ve Youtube için yaratıcı projeler geliştiren Google’ın iç ekibi ZOO’nun hikayesini dinledik.
//
Grey New York ajans ve yaratıcı grup başkanı Tor Myhren, yaratıcı bir kültür yaratmanın reklam sektöründeki önemini anlattı. Myhren aksiyon almanın yaratıcı iş geliştirmedeki önemini anlatırken hızlı bir şekilde hata yapıp düzeltmenin inceliklerini de anlattı.
//
Adrian Botan, McCann Erickson’un Avrupa’daki üst düzey yaratıcı yöneticilerinden. Kendi ülkesinde yaptığı ve milliyetçilik dozu yüksek kampanyalarla sesini duyuran Botan, bu ulusalcı bakışın küresel işlere nasıl yansıtılabileceğini örnekleriyle anlattı.
//
Mori Inc kurucusu Morihiro Harano, hikaye anlatımının yaratıcı içerik yaratma ve bağ kurmadaki önemini, güzel örneklerle birleştirerek aktardı.
//
Günün belki de en çok ilgi çeken konuşması, anlatımlarımızın da en uzunu. The Coca-Cola Company’nın Global Reklam Stratejisi ve Yaratıcı Mükemmellik Bölüm Başkan Yardımcısı Jonathan Mildenhall’un ‘Content 2020’ oturumu, sunum kalitesiyle de oldukça farklı bir deneyim yaşattı. Mildenhall, Coca-Cola’nın başarılı iletişiminin arkasında yatan stratejyi neredeyse tüm detaylarıyla açıkladı.
//
İlk gün ayrıca Lowe’un küresel yaratıcılık konsey başkanı Jose Miguel Solokoff’la da Bigumigu olarak keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.