Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma: Yalçın’ın Kaçırılmayacak 5 Oturum Listesi

Kristal Elma: Yalçın’ın Kaçırılmayacak 5 Oturum Listesi

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin süreceği 3 gün boyunca Yalçın'ın kaçırılmayacaklar listesine aldığı ilk 5 oturum.

Bu yıl Kristal Elma bir Yaratıcılık Festivali oldu ve konferans bölümünde gerçekten çok iyi oturumlar var. Eda’nın listesindekileri dışarıda tutarak ben de Kristal Elma’da kaçmaması gerektiğini düşündüğüm oturumları bir listeledim.

1. Gün:
İlk günün ilk oturumlarından biri olan bu panelde, Türk reklamcılığının 3 efsanesini, efsane yılları anlatırken dinlemek çok heyecanlı olacak. Nesteren Hanım ve Haluk Bey’le şahsen tanışıyorum, Ersin Bey’i de uzaktan tanıyorum; bugünün reklamcılığını anlamak için bizim Mad Men çağımıza bakmak için nefis bir fırsat bu panel ve Kristal Elma ruhu için de çok doğru bir konu seçimi olmuş bence.
The Coca-Cola Company’nin küresel reklam stratejisi ve yaratıcı mükemmellikten sorumlu başkan yardımcısının anlatacağı bir içerik semineri, reklamcılıkta içerik kullanımıyla ilgili oldukça ufuk açıcı olacaktır diye düşünüyorum.
2. Gün:
Yine bir içerik semineri, bu defa Avrupa’da lüks markaların sosyal medya iletişiminde görev yapmış Yiğit Turhan anlatacak. Üzerinden geçeceği örneklerin lüks markalarla ilgili olacağını umarak özel bir ilgiyle bekliyorum. Zira lüks markaların içerik yaratmada büyük bütçelerle açtıkları kapılar daha sonra tüm sektörlere ilham veriyor.
3. Gün:
Benim gibi otomotiv aşığı birinin, VW’nin küresel pazarlama iletişimi yöneticisinin anlatacağı Golf lansmanını kaçırması düşünülemez sanırım. Hem araçla, hem de reklam kampanyasıyla Bigumigu’da da ilgilendiğimiz Golf VII’nin reklam filminde Depeche Mode’u ve Dave Gahan’ı kullanma fikrinin nasıl geliştiğini bu oturumda öğreneceğiz muhtemelen.
AKQA’nın yaratıcı yönetmeni Rob McIntosh’un seminerinin adı, listeme girmesini kolaylaştırdı. Etkileşim tasarımcısının evrimini merakla bekliyorum.
Bu 5’li dışında da keyifle dinyeleceğime inandığım daha bir çok oturum, panel ve semineri görmek ve kendi programınızı yapmak için buraya bakabilirsiniz.