Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma 2017’de Öne Çıkanlar

Kristal Elma 2017’de Öne Çıkanlar

Kristal Elma Yaratıcılık Festivali bu yıl mottosunu Yaratıcılık Bulaşıcıdır olarak belirledi ve "İnsanlık için Yaratıcılık" temasıyla 5 - 6 Ekim'de gerçekleşti.

Ağırladığı konuşmacılar, ödül törenleri ve marka aktivasyonlarıyla katılımcılarına 2 gün boyunca farklı bir deneyim yaşatan, reklam ve pazarlama sektörünü bir araya getiren Kristal Elma Yaratıcılık Festivali bu yıl 5 – 6 Ekim’de Uniq İstanbul’da gerçekleşti. Festival bu yıl çehresini yenileyerek ziyaretçilerini ağırladı. “İnsanlık için Yaratıcılık” temasını ve “Yaratıcılık Bulaşıcıdır” mottosunu benimseyen Kristal Elma’da 100’den fazla konuşmacı deneyimlerini 4 binin üzerindeki katılımcıyla paylaştı. Teknoloji, pazarlama, sosyal farkındalık, iletişim gibi farklı alanlardan yerli ve yabancı konuşmacılarla şekillenen programda 15’ten fazla atölye ve 6 film ile kısa film seçkisi gösterimi gerçekleşti.

Dikkat çeken konuşmacılar

İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği başlığı altında ilk gün bir atölye düzenlenerek katılımcılara iletişimin gücünü kullanarak neler yapılabileceği gösterildi. İkinci gün ise aynı başlıkta düzenlenen panelde Nevşin Mengü moderatörlüğünde Burçak Günsev (Wanda Digital, Ajans Başkanı), Ayşe Aydın (Y&R Group Yönetici Yaratıcı Yönetmen), Pemra Ataç (Rabarba Ajans Başkan Yardımcısı, Yönetici Yaratıcı Yönetmen), Oya Ünlü Kızıl (Koç Holding A.Ş Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü) Nil Bağcıoğlu (Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı) bir araya geldi. Bu oturumun özetini de buradan okuyabilirsiniz.

5 yaşındayken kaybettiği ailesini yıllar süren Google Earth aramasıyla bulan Saroo Bierley, ikinci günün dikkat çeken isimleri arasındaydı. Hayat hikayesini yazdığı A Long Way Home isimli kitap geçtiğimiz yıl sinemaya uyarlanmıştı. Dev Patel’in başrolde Saroo Bierley’i canlandırdığı Lion isimli film 6 dalda Oscar’a aday olmuştu.

Festivalin ikinci gününde ana sahnenin sunuculuğunu üstlenen Bigumigu eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu, ödül töreni öncesinde son konuşmacı olarak JWT Amsterdam’dan Güney Soykan‘ı sahneye davet etti. Bu yıl Cannes Lions’da Grand Prix kazanan The Next Rembrandt ve Hindistan’daki fuhuş mağduru çocuklara hukuk eğitimi veren School of Justice kampanyasının sanat yönetmeni Güney Soykan, yaratıcılığı sorunlara çözüm olmak ve alışılmadık yollardan yaklaşmak gerektiğini söyledi. Eğer vakalara yaklaşımımızı değiştirmezsek dünyanın hangi ajansında görev alırsak alalım bir farkla karşılaşamayacağımızın altını çizdi.

Kristal Elma’da toplam 482 ödül verildi

2 günde düzenlenen 3 ödül töreniyle 12 kategoride yapılan 2527 başvurunun değerlendirildiği Kristal Elma’da bu yıl 482 ödül verildi. Ödüllerin derecelere göre dağılımı ise 7 büyük, 151 Kristal Elma, 157 Gümüş ve 167 bronz olarak gerçekleşti. Kristal Elma kazanan işleri kategorilere göre dağılımıyla buradan inceleleyebilirsiniz.

Festivalin kapanışında ise Evrencan ve Uzaylılar sahne alırken Cem Yılmaz da sürpriz isim olarak sahneye çıktı. Festival boyunca olan biteni özetleyen videomuza göz atarak da Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nin atmosferine tanık olabilirsiniz.

Görsel: Kristal Elma