Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma Festivali’nde Bir Salonda Gün Boyu Film Gösterimi

Kristal Elma Festivali’nde Bir Salonda Gün Boyu Film Gösterimi

Bu seneki Kristal Elma Festivali'nde, Eli Acıman Salonu festival boyunca sadece film gösterecek.

5-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Kristal Elma Festivali‘nde bu yıl bir salon film gösterimleri için ayrılıyor. Maslak UNIQ’te gerçekleşecek festivalde Eli Acıman Salonu’nda; yalnızca filmler gösterilecek ve katılımcılar festival boyunca yaratıcılık ve reklamcılık açısından fark yaratan 6 filmi izleme şansı bulacak.

Disiplinlerarası sınırların giderek eridiği ve iç içe geçtiği bir çağda, sadece bir reklam ödülü olmanın ötesine geçip bir yaratıcılık kutlamasına dönüşen Kristal Elma; farklı sektör ve disiplinleri kucaklamaya önem veriyor. Bu nedenle katılımcılara zengin bir deneyim sunmayı amaçlıyor.”İnsanlık için Yaratıcılık” teması çerçevesinde yaratıcılık atölyeleri, spor, müzik, yarışmalar ve daha pek çok farklı etkinlik sunan festival için oluşturulan film/belgesel seçkisi de bu amaca hizmet ediyor.

Filmler festivalin iki günü boyunca gösterimde olacak. Sabah 10’da başlayan film gösterimleri akşam saatlerine kadar devam edecek. Filmler, gün boyunca tekrarlı olarak gösterildiğinden seansı kaçırdım diye dertlenmeye de gerek kalmıyor. Kimi filmler Eli Acıman Salonu dışındaki salonlarda da gösterilecek.

Festival boyunca ne, nerede öğrenmek isteyenler için festival programı Kristal Elma Festivali’nin sitesinde yer alıyor. Festival kapsamında yer alan filmler ise şöyle:

Manifesto

Cate Blanchett’in 13 ayrı karakteri canlandırdığı Manifesto; çeşitli sanat felsefeleri üzerinden tarihin önemli manifestolarını dile getiriyor. Alman Sanatçı Julian Rosefeldt’in video enstalasyonundan yola çıkarak uzun metraj halini alan film; farklı bakış açılarından farklı sanat anlayışlarını izleyiciye sunuyor.

Miral

17 yaşındaki Miral’in öğretmenlik yapmak üzere bir mülteci kampında görevlendirilmesinin hikayesi. Bu kampta Miral’in halkın mücadelesi ile tanışmasıyla birlikte idealleri ve savaşmak arasında gidip gelen iç çatışmaları anlatılıyor.

Kara Atlas

Kara Atlas, mevcut ve yapılması planlanan kömür santrallerine karşı yürütülen mücadelelerin haritasını çıkaran bir belgesel. Farklı bölgelerin farklı mücadele şekillerini ekrana getiren film, diller başka başka olsa da derdin bir’liğini anlatıyor.

Saatchi & Saatchi New Directors Showcase

Cannes Lions’da her sene heyecanla beklenen bir yönetmenler derlemesi… Yeni ve yükselen yetenekleri tanıtmak için oluşturulan kısa film seçkisi; ilk kez Kristal Elma Festivali’nde ücretsiz olarak gösterime giriyor. Genç reklamcıların kaçırmaması gerekenlerden biri.

The Happy Film

Tasarımcı Stefan Sagmeister’ın grafik tasarım projesi olarak başlayıp otobiyografik belgesele dönüşen filmi… 6 seneye yayılan film; Sagmeister’ın mutluluk  denemeleri üzerine. Mutluluk arayışına ve bulunan formüllere dair heyecan verici bir film.

Kedi

Amerika’da en çok izlenen Türk filmi olan Kedi; İstanbul’un farklı mahallelerinden 7 kedinin hikayesini anlatıyor. Ceyda Torun’un yönettiği film; insanların başka canlılar üzerinden kendisini keşfetme çabasına dair tatlı bir film.

Görsel: The Happy Film