Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma Seçici Kurul Başkanlarını Açıkladı

Kristal Elma Seçici Kurul Başkanlarını Açıkladı

Bu yıl 11-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Kristal Elma Festivali'nde görev yapacak seçici kurul başkanları açıklandı.

Yaratıcılığa duyulan aşkı anlatan “Aşkımızın Meyvesi Kristal Elma” sloganıyla Kristal Elma Festivali yaratıcılığı ödüllendirmeye devam ediyor. Bu sene 11-12 Ekim tarihleri arasında bomontiada’da gerçekleşecek festivalde görev yapacak seçici kurul başkanları da geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Bu yıl 30. yılını kutlayan yarışmada Film, Online Film, Basın, Açıkhava, Radyo ve Uygulamada Mükemmellik kategorilerinde seçici kurul başkanı Kurtcebe Turgul olarak belirlendi. Ayrıca, Burak Günsev Dijital, Sosyal Medya ve Aktivasyon Başkanı; Haluk Erkmen Tasarım Başkanı; Demet İkiler Medya Başkanı; Ayşe Aydın ise Bölge Yarışması Başkanı olarak açıklandı.

kristal_bigumigu_

Büyük ödül seçici Kurullarında Reklamverenler Derneği’ni temsilen birer üye de yer alacak. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Özel Ödülü bu yıl yeni yürürlüğe giren bir ödül. İllüstrasyon Özel Ödülü ise Prof. Dr. Nazan Erkmen anısına verilecek.

Kurtcebe Turgul, Kristal Elma’nın 30. yaşında heyecan vermeye devam ettiğini söyledi. Turgul, “Gerçek yaratıcı iş; her türlü teoriye, pratiğe, rakama, pre ve post araştırmaya, ‘bu işin doğrusu budur’lara, ‘başka türlü yapılmaz’lara pabucunu ters giydiren, ne yapacağını şaşırtan iştir. Kristal Elma, 30 yıldır bu tür işlerin bu ülke sınırlarında buluştuğu en güzel yerdir” dedi.

Yarışmada Önemli Yenilikler

9 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında başvuruları alan Kristal Elma’da bu sene önemli yenilikler de var. Kısa listeye kalan başvuruların ana değerlendirmede minimum 60 puan alacağı ‘60+’ kuralı uygulamaya koyuldu. Seçici Kurul’un bir kategoride verebileceği maksimum ödül sayısı ise 4 olarak saptandı. Ayrıca her başvuru sadece bir ana kategoride yarışabilecek.

Görsel: Facebook – Basın Bülteni