Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma 30. Yılını 11-12 Ekim’de Kutlayacak

Kristal Elma 30. Yılını 11-12 Ekim’de Kutlayacak

30. yılını kutlayacak olan Kristal Elma Festivali, 11-12 Ekim'de bomontiada'da gerçekleşecek.

Kristal Elma Festivali, Türkiye’de reklam ve pazarlama sektörünün önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Yarışma ve ödül formatında doğan Kristal Elma daha sonra bünyesine konferansları da dahil ederek festivale dönüştü. Yurt dışından ve Türkiye’den pek çok konuşmacıyı seneler içinde ağırlayan festival bu yıl 30. yılını kutlamaya hazırlanıyor.  Etkinlik önümüzdeki hafta, 11-12 Ekim’de bomontiada’da gerçekleşecek.

Aşkımızın meyvesi Kristal Elma

Kristal Elma’nın içeriğinde bu yıl konuşmalar, atölyeler, canlı müzik ve konserlere ek olarak 30. yıl özel sergisi, sektör özel yayınları ve olmazsa olmazı ödül töreni yer alıyor. Ödül töreni sene boyunca üreten yaratıcılar için adeta bir hasat zamanı. İyi fikirlerin ödüllendirilmesiyle yaratıcı ekipler başarılarını perçinleme fırsatı yakalıyor. Kristal Elma da yaratıcılığa duyduğu sevgiyi bu yıl “aşkımızın meyvesi” mottosuyla pekiştirdi. Bu seneki iletişimin yaratıcı ajansı Tribal Worldwide İstanbul’un ajans başkanı ve kıdemli yaratıcı yönetmeni Arda Erdik ile yaptığımız röportajla da kampanyanın detaylarını öğrenmiştik.

Kristal Elma’nın bu yılki içerik küratörlüğünü ise yaratıcılık ve inovasyonla rekabet avantajı arayan pazarlama ve reklam sektörü çalışanları için oluşturulan küresel platform Contagious üstleniyor. Hız ve Esneklikle Uzun Vadeli Planlama, Şeffaflıkla Başa Çıkmanın Yolları, Kültürü Yakalamak, İşlemsel Yaratıcılık, Erkeğin Yeni Tanımı, Perakendede Otomasyon konu başlıklarıyla gerçekleşecek olan oturumları günümüzün dikkat çekici trendlerine odaklanacak. Contagious ekibiyle yaptığımız röportaja da buradan ulaşabilirsiniz.

Kristal Elma kapsamında iki gün boyunca E-Spor Etkinliği, Designers’ Challenge gibi etkinliklerin yanı sıra pek çok çalıştay da yer alıyor. Bigumigu’dan Yalçın Pembecioğlu tarafından Dünyada Ödül Kazandıran Trendler, R/GA’den Zoha Zoya, Çağrı Yurtbaşı, Kemal Kamiloğlu tarafından Product + Service Design Innovation, Leica Academy’den Murat Gür tarafından Fotoğrafın Sırları, Leica Academy’den Cem Aydın tarafından Selfie Çağında Fotoğrafçılık çalıştayı gerçekleşecek. Ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Araştırma Sonucu ve Yaratıcılığın Yeni Kodları Rapor Sunumu da Kristal Elma’da ilk kez paylaşılacak.

Kristal Elma Festivali hakkında detaylı bilgiye ve etkinlik programına internet sitesinden erişebilirsiniz.

Görsel: Kristal Elma