Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Herkesin Sorumluluğudur [Kristal Elma 2017]

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Herkesin Sorumluluğudur [Kristal Elma 2017]

Kristal Elma Festivali’nin ikinci gününde Nevşin Mengü moderatörlüğünde sektördeki 5 güçlü kadın “sektörde kadın olma”yı konuştu.

Kristal Elma Festivali, “İnsanlık için Yaratıcılık” konusu altında ikinci gününde de toplumsal cinsiyet  konusundan bahsetti. CNN Türk sunucusu Nevşin Mengü moderatörlüğünde düzenlenen oturumda Wanda Digital Ajans Başkanı Burçak Günsev, Y&R Grup Yaratıcı Yönetmeni Ayşe Aydın, Rabarba Ajans Başkan Yardımcısı ve Yaratıcı Yönetmeni Pemra Ataç, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Yönetmeni Oya Ünlü Kızıl,  Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nil Bağcıoğlu kurumsalda da ajansta da kadınsanız yaşayacaklarınızın çok da farklı olmadığını örnekleriyle anlattılar.

Ayşe Aydın, sektörün çalışan kadın ve erkek sayısında bir dengede olmadığını ama giderek sektörde çalışan kadın sayısının arttığını söyledi. Kadın olmanın hala sektörde dezavantaj gibi göründüğünü aslında duygusal zeka gerektiren bir sektör olduğu için reklamın ve yaratıcılığın daha fazla kadına ihtiyacı olduğunu söylediler.

Eşitsizlik Ne Kadar Güçlü Olduğunuza Bakmıyor

Burçak Günsev ise “Wanda Digital’i eşimle yönetiyorum. Ve üniversite yıllarımızdan beri hep eşit olarak çalıştık, emek harcadık. Fakat ilk çocuğum doğduktan sonra pek çok kez çocuklarla nasıl vakit geçirebiliyorsun, sektörü bırakmayı düşünmüyor musun gibi yorumlar duymama rağmen Burak’ın bu tarz yorumlar duyduğunu sanmıyorum” dedi.

Oya Ünlü Kızıl da Koç Holding olarak birlikte çalıştıkları tüm üçüncü parti şirketlerde dahil olmak üzere çalışılan herkesi bilinçlendirdikleri bir eğitim verdiklerinden bahsetti. Festivalin ilk günü atölye düzenleyen Ebru Nihan Celkan ile çalışanları dilde, işte, hayatın her yerinde bu konuya dair bilinçlendirmek adına ciddi çalıştıklarını ve çalışanlara bunun için sertifikalar verdiklerini söyledi. Eğitimin ve atölyenin detaylarını daha önceki haberimiz Herkes İçin Toplumsal Cinsiyet yazısında bulabilirsiniz.

Kadınların erkeklerle birlikte bu konuya eğilmelerini hatırlatan konuşmacılar, insanlar olarak bu bizim sorumluluğumuzdur dediler.

Fotoğraf: Bigumigu
Manşet görseli: Michael Prewett, CC0